Nieuws

Landgoed Duin & Kruidberg heropent koetshuis Nova Zembla

Wat general manager Bernard Lensink van Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord in juli al aankondigde in de video voor onze rubriek Over de Drempel, is nu gerealiseerd. Het authentieke koetshuis Nova Zembla is grondig verbouwd en beschikbaar voor vergaderingen en evenementen.

Nova Zembla is gelegen direct naast de entree van het prachtige landgoed van Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord.

Landhuis
Het werd gebouwd in 1899 en daarmee is het ouder dan het landhuis zelf. Door de eigenaren van het landgoed aanvankelijk gebruikt als winterwoning, koetshuis, butlerwoning en stalgebouw.

Na de Tweede Wereldoorlog deed het dienst als vakantiewoning voor de familie.

Bernard Lensink
In juli waren we voor onze videorubriek Over de Drempel te gast bij Duin & Kruidberg en vertelde general manager Bernard Lensink al over de verbouwplannen van Nova Zembla.

Hij noemde het als één van de vier bijzondere plekken van het hotel. Het Koetshuis werd sinds 2008 voornamelijk gebruikt als opslagruimte, kantoorpand en kleedruimte voor medewerkers.

Evenementen en vergaderingen
Donderdag 17 september vond de officiële (her)opening plaats. Nova Zembla bestaat nu uit verschillende kamers: het Koetshuis, de Jachtkamer, de Haardkamer en de Tuinkamer.

Het Koetshuis is te reserveren voor vergaderingen en evenementen. Neem daarvoor contact op met de receptiemedewerkers via telefoonnummer (023) 512 18 00.

Foto’s: Landgoed Duin & Kruidberg

Mooiste plekken Landgoed Duin & Kruidberg

In juli was ChefsFriends voor de rubriek Over de Drempel te gast bij Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. General manager Bernard Lensink noemde het koetshuis als één van de vier bijzondere plekken van het hotel en vertelde destijds als over de verbouwplannen.

Vorig artikel

Groot galadiner van Les Patrons Cuisiniers op 24 januari 2016

Volgend artikel

24Kitchen nu ook op CanalDigitaal

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.