Home / Boeken / Krijg ‘Inspiratie’ met boek van De Kromme Dissel in Heelsum

Krijg ‘Inspiratie’ met boek van De Kromme Dissel in Heelsum

Boeken – De Kromme Dissel in het Gelderse Heelsum ontving maandag 7 december voor het 45e jaar op rij een ster van Michelin. Het keukenteam onder leiding van chef-kok Tonny Berentsen heeft recent een nieuw kookboek uitgebracht en jij als volger van ChefsFriends kunt een gesigneerd exemplaar winnen.

‘Waar komt de inspiratie vandaan?’, vragen gasten zich regelmatig af. ‘Proeven, voelen, ruiken en zien’, is het antwoord van sterrestaurant De Kromme Dissel. ‘Laat je fantasie spreken, gebruik al je zintuigen om je te laten inspireren om creatief te zijn.’

Liefde voor het product
En dat doet De Kromme Dissel vanuit het Gelderse Heelsum met succes, getuige de 45 jaar lange waardering van Michelin met een ster.

In Inspiratie vertelt de keukenbrigade van De Kromme Dissel over de geur van de Friese meren, paddenstoelen zoeken in het bos en de vismarkt van Barcelona, en laat het zien wat je met inspiratie op je bord tovert.

Vol prachtige foto’s en geestige tekeningen is Inspiratie een ode aan 45 jaar toegewijd vakmanschap, teamwork en liefde voor het product. Want met liefde voor het product zit er geluk in het gerecht.

Opa’s groentetuin
Hoe maak je nu gegrilde tarbot met spongecake van dennennaalden, truffel, crème van eekhoorntjesbrood en saus van gepofte knoflook? Of hazenrug met een croûte van boerenkool, hazenpeper, bloedworst en specerijenjus?

In Inspiratie neemt het team van De Kromme Dissel je aan de hand. Mee het bos in, naar de poelier of naar opa’s groentetuin van vroeger.

Jubileumboek
Souschef Sierk Buwalda verzamelde dierbare herinneringen en vrolijke anekdotes, die – gelardeerd met schitterende foto’s van Guido de Visser en amusante tekeningen van Martin Halma – het geheim van De Kromme Dissel onthullen. Daar krijg je inspiratie van én zin om te koken!

Het 45e aaneengesloten jaar een Michelinster maakt van Inspiratie een jubileumboek. Een jubileum dat feestgerechten verdient. En daar staat dit vervolg op Elementen vol mee!

Gesigneerd exemplaar
Zin in Inspiratie? Volgers van ChefsFriends maken kans op het boek. We mogen namelijk één gesigneerd exemplaar weggeven.

Heb je interesse, stuur dan voor maandag 21 december een mail met motivatie naar Rik Leonards (rik@chefsfriends.nl). Zet in de onderwerpregel dat het gaat om de ‘Winactie Inspiratie’.

Het boek is (ook) te koop voor 33,50 euro of als cadeau bij een culinair arrangement. Direct Inspiratie ervaren? Koop via Visbooks.nl en krijg een voucher voor een gratis sterrenlunch van drie gangen ter waarde van 59 euro.

Bilderberg
De Kromme Dissel is geopend voor het diner van dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur en voor de lunch van woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur.

Het restaurant, gevestigd in een Saksische boerderij uit de 17e eeuw, is gelegen naast Bilderberg Hotel Klein Zwitserland aan de Klein Zwitserlandlaan 5 in Heelsum.

WiFi en parkeren op het terrein zijn gratis. Reserveren via (0317) 31 31 18 of klein-zwitserland@bilderberg.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.