Nieuws

Krasnapolsky en Jacob Jan Boerma openen The White Room Amsterdam

NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam heeft 7 april bekendgemaakt dat het fine dining-restaurant van het hotel The White Room gaat heten. De leiding in de keuken is in handen van Arturo Dalhuizen, onder verantwoordelijkheid van driesterrenchef Jacob Jan Boerma. Eind deze maand moeten de deuren openen.

The White Room by Jacob Jan Boerma, zo luidt de volledige naam van het fine dining-restaurant in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky aan de Dam in Amsterdam, dat eind april de deuren moet openen.

Drie Michelinsterren
Driesterrenchef Jacob Jan Boerma, met zijn partner Kim Veldman eigenaar van De Leest in Vaassen, is culinair eindverantwoordelijk in het vooraanstaande hoofdstedelijke hotel.

Arturo Dalhuizen
Arturo Quintero Dalhuizen heeft de dagelijkse leiding in de keuken. Hij werkte tot voor kort in de keuken van het driesterrenrestaurant. De zwarte brigade staat wordt geleid door maître Richard Eerhardt.

The White Room wordt de tweede outlet die het gevolg is van de samenwerking tussen Krasnapolsky en Jacob Jan.

Grand Café Krasnapolsky
Eerder al opende Grand Café Krasnapolsky de deuren. In het hotel is eveneens cocktailbar The Tailor gerealiseerd.

Vijfsterrenhotel
Het vijfsterrenhotel bestaat in 2016 150 jaar. Het heropende donderdag 7 april officieel na een renovatie van meer dan twee jaar.

Suites
NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky heeft 451 kamers, waaronder de 120 m2 tellende Royal Suite aan de Damzijde en de Presidential Suite van 100 m2.

Grand Café Krasnapolsky

Grand Café Krasnapolsky was het eerste resultaat van de samenwerking tussen het hotel en driesterrenchef Jacob Jan Boerma. Op de openingsdag mocht ChefsFriends met de videocamera komen kijken en kregen we een rondleiding van general manager Herman Klok.

Vorig artikel

Helft line-up topchefs Chefs Revolution De Librije bekend

Volgend artikel

Asperge-arrangement bij FG Restaurant in Rotterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.