Nieuws

‘Kop tot staart’-filosoof Fergus Henderson bij Rijks Restaurant

Fergus Henderson komt naar Rijks in Amsterdam. De man die bekend is vanwege zijn ‘kop tot staart’-filosofie, staat 27, 28 en 29 januari met Joris Bijdendijk in de keuken voor het bereiden van een lunch en een diner. Henderson is oprichter van restaurant St. John in Londen.

Van 27 tot en met 29 januari vindt in Rijks Restaurant een driedaags evenement plaats met gastchef Fergus Henderson.

Joris Bijdendijk
Henderson is oprichter van restaurant St. John in St. John Street in Londen en staat bekend om zijn ‘van kop tot staart’-filosofie, waarbij ook de verwaarloosde stukken vlees van het dier worden gebruikt.

Henderson bereidt samen met Rijks-chef Joris Bijdendijk een ‘4 hands menu’ voor zowel lunch als diner.

Lunch en diner
Het lunchmenu bestaat uit zes gangen voor 67,50 euro per persoon, tijdens het diner wordt een achtgangenmenu geserveerd voor 97,50 euro per persoon.

Michelin
De gastchef ontving zijn eerste Michelinster in 2009, gevolgd door een Lifetime Achievement Award van ‘influential best 50 list’ in 2014 en een Tatler Lifetime Achievement Award in 2015.

Arnold Hoeksma
Joris leerde Henderson kennen in 2010, toen hij bij St. John werkte. Extra leuk is dat Henderson een Nederlandse kok meeneemt naar Amsterdam.

Arnold Hoeksma is recent gestart als chef-kok van Hendersons tweede restaurant in Londen: St. John Bread and Wine.

Reserveren
Reserveren kan via de website van Rijks Restaurant. Daar vind je direct de nog beschikbare tijden.

Rijks Restaurant ontving in november een Michelinster. In het verleden kookte Joris ook een ster bij Bridges, eveneens in Amsterdam.

Vorig artikel

De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk gaat op Spaanse toer

Volgend artikel

Zeven ‘Inspirerende Dagen’ bij Château Neercanne

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.