Nieuws

Kookwedstrijd HillBilly Contest tijdens ChefsRevolution

Een bijzondere kookwedstrijd tijdens ChefsRevolution in Zwolle op zondag 18 en maandag 19 september. Zes chefs strijden op een ponton om de gunst van de jury, die bestaat uit de driesterrenchefs Jonnie Boer en Gert de Mangeleer en culinair journalist Mac van Dinther. Prolongeert Willem Schaafsma (foto) zijn titel?

De zes deelnemers aan de HillBilly Contest starten zondag 18 september tijdens de eerste dag van ChefsRevolution om 12.30 uur met hun kookwedstrijd.

Willem Schaafsma
De winnaar van vorig jaar, Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos in Leeuwarden, wordt uitgedaagd door Jeroen Brouwer (De Loohoeve in Schoonloo), Thijs Meliefste (Meliefste in Wolphaartsdijk), Jim de Jong (De Jong, Rotterdam), Guillaume de Beer (Guts & Glory en Breda, beide in Amsterdam) en Nicky Quarz (Quarz in Muiderberg).

Regionale ingrediënten
Ze nemen één ingrediënt mee dat kenmerkend is voor de regio waarin ze werkzaam zijn en waarmee ze graag koken.

De Librije
In De Librije ontvangen ze een wedstrijdmap. Daarin zit onder andere een landkaart met daarop een selectie van leveranciers, producenten en wildplukplekken van Jonnie en Thérèse Boer.

De deelnemer en zijn assistent gaan op pad om hun ingrediënten te verzamelen en moeten om 16.00 uur terug zijn in het restaurant.

Voorbereidingen
Aansluitend hebben ze anderhalf uur de tijd om aan hun twee gerechten te werken en alle voorbereidingen te treffen. Als alles klaar is, worden de producten in koelboxen gedaan en veilig opgeborgen.

Big Green Egg op ponton
De volgende dag gaan de deelnemers op een ponton aan de slag en hebben ze nog twee uur de tijd om twee gerechten voor vier personen te bereiden op een Large Big Green Egg met diverse accessoires.

Jonnie Boer
Het eindresultaat wordt beoordeeld door een jury, die bestaat uit de driesterrenchefs Jonnie Boer en Gert de Mangeleer (Hertog Jan in Zedelgem) en culinair journalist Mac van Dinther.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt diezelfde dag plaats op het podium van Theater De Spiegel. De winnaar van de HillBilly Contest wordt eigenaar van een Big Green Egg XXLarge.

Vorig jaar won Willem Schaafsma, eigenaar van restaurant Eindeloos in Leeuwarden.

Jonnie en Thérèse Boer
Het tweedaagse gastronomische evenement ChefsRevolution is een initiatief van Jonnie en Thérèse Boer en wordt gehouden in en rond driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

Ga voor meer informatie en de laatste entreebewijzen naar www.chefsrevolution.com.

Culinair evenement
ChefsFriends is mediapartner van ChefsRevolution en plaatst de komende tijd regelmatig video’s over alles wat er te doen is zondag 18 en maandag 19 september. Via deze link kun je de eerdere publicaties bekijken.

Vorig artikel

Amarone presenteert jubileumboek, jij kunt exemplaar winnen

Volgend artikel

Video ChefsRevolution: Jonnie over Virgilio Martinez

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.