Nieuws

Kookboekennieuws.nl, nieuw platform voor kookboeken

Wie meer wil weten over kookboeken, kan sinds vandaag terecht op Kookboekennieuws.nl. Het platform is vandaag officieel gelanceerd. Initiatiefneemster is Fusina Verloop, de drijvende kracht achter de Kookboek van het Jaar-verkiezing.

‘Dit unieke platform, met alle ins and outs over de nieuwste kookboeken, geeft ook informatie over onder meer the making of, kookboekenlijstjes, events, koks, auteurs en kookboekenwinkels. Bovendien ben ik gestart met een YouTube-kanaal over kookboeken’, aldus Fusina Verloop over haar initiatief.

Op Kookboekennieuws.nl worden regelmatig nieuwe artikelen geplaatst verdeeld over verschillende rubrieken. Via social media worden dagelijks kookboekennieuwsberichten gepost (@kookboekennwz en www.facebook.com/kookboekennwz). Ook verstuurt Verloop nieuwsbrieven die inspelen op de seizoenen en de nieuwste foodtrends naar 10.000 geïnteresseerde, dedicated kookboekengebruikers.

Bart van Olphen
Een online kookboekenTV kanaal kan hierbij niet ontbreken. Op landelijke televisie is veel aandacht voor koken. Kookboek van de Maand filmpjes zijn al een tijdje te vinden op het YouTube KookboekenTV kanaal, evenals promotiefilmpjes. Ook zendt het kanaal een langer durend kookboekenprogramma uit van circa 15 minuten. De primeur is voor Bart van Olphen, die maar liefst 5 kookboeken op zijn naam heeft staan die stuk voor stuk onderscheiden zijn.

Kookboekennieuws werkt met veel plezier samen met Harold Hamersma (wijn journalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad) en Ronald Hoeben (culinair journalist bij NRC Handelsblad) van Foodtube. Zij maken onder andere filmpjes met Petra Possel, bekend van het radioprogramma Mangiare (NPO radio 1), die zich voornamelijk op bestaande kookboeken richt. Het KookboekenTV kanaal met nieuws van Verloop is daar een mooie aanvulling op.

Kookboek van het Jaar
Print is een andere belangrijke pijler en daarvoor is er de Kookboekenkrant, een special van de populaire, reeds bestaande Boekenkrant. Deze krant, BKkoken genaamd, verschijnt drie keer per jaar in een oplage van 10.000 exemplaren; de primeur was in mei. De tweede editie staat gepland voor oktober rond de Kookboek van het Jaar verkiezing en de Kookboeken7daagse.

‘Wat ik voor ogen heb: aan de ene kant dat alle kookboekenauteurs, (kook)boekwinkels en uitgeverijen dit platform optimaal gebruiken om het nieuws over kookboeken te verspreiden en aan de andere kant de grote schare kookboekenliefhebbers in Nederland en Vlaanderen te bereiken, te boeien en te binden’, aldus Verloop.

De makers van ChefsFriends.nl wensen Fusina succes met haar initiatief en zijn best een beetje trots dat ze een rol hebben mogen spelen bij het maken van enkele video’s voor Kookboekennieuws.nl.

Vorig artikel

De meest memorabele eetmomenten van Willem Kool

Volgend artikel

Porsche pop-up in tuin Central Park, by Ron Blaauw

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.