Nieuws

Koks van Het Koetshuis pakken internationale kookprijs

Restaurant Het Koetshuis in Bennekom heeft winnende kok in het keukenteam. Chef-kok Tom Lamers en chef de parti Tim Hoppe wonnen in het Italiaanse Rimini de voorronde en plaatsen zich voor het de finale van de Globals Chefs Challenge in Singapore in 2024.

In totaal deden 18 Europese landen mee aan de wedstrijd in het Italiaanse Rimini. De deelnemers moesten een voorgerecht en een hoofdgerecht presenteren aan de jury waarin heilbot en kalfsvlees van de VanDrie Group de verplichte onderdelen waren. De teams hadden hier 2,5 uur de tijd voor.

‘De cuisson van het kalfsvlees in het gerecht was subliem en de jury gaf aan dat dit het beste gerecht van de dag was’, laten Lamers en Hoppe weten. Verder maakten de koks van Het Koetshuis nog een gerecht met heilbot, waar de jury ook zeer te spreken over was.

Worldchefs organiseert in 2024 het jaarlijkse congres in Singapore en de finale van de Global Chefs Challenge is hieraan gekoppeld. De wedstrijden zullen plaatsvinden van 20 tot en met 25 oktober 2024. In Nederland is het Gastronomisch Gilde als vereniging aangesloten bij de WACS. Nederland participeert met het Nederlands Culinair Team in de wedstrijden van de WACS die wereldwijd georganiseerd worden.

Restaurant Het Koetshuis ligt in de bossen van Bennekom en heeft sinds 1998 een Michelinster. Volgens Michelin is de keuken rijk zonder zwaar te zijn, en uitgekiend en doorspekt met goed gedoseerde smaken.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Bart Blikman: 'In mijn koelkast staat altijd appelmoes'

Volgend artikel

Deze restaurants serveren gerechten van de toekomst

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.