Koks van Flore** winnen kookwedstrijd Gouden Koksmuts

Jasper Panis en Max Risselada van Restaurant Flore** in Amsterdam zijn de winnaars van de kookwedstrijd Gouden Koksmuts op de vakbeurs Horecava. Tijdens de finale op de Horecava versloegen ze koks van andere gerenommeerde restaurants.
De finalisten waren: Hotel Restaurant Het Roode Koper*, Restaurant Flore**, Restaurant Moustique en Passy Events. De organisatie gaf Restaurant The Lemon Tree en Restaurant Dorset een Wildcard.
De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en moesten vanuit de blackbox een 4 gangenmenu koken. In de blackbox lag onder andere zeebaars en kokkels. Daarnaast konden de deelnemers ook sukade, zwezerik en longhaas van het kalf in de blackbox vinden.
De jury, bestaande uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World), Jonathan Zandbergen (Merlet* in Schoorl) en Marcel de Leeuw (Nestle), koos Restaurant Flore** als winnaar.
Juryvoorzitter Frank Fol: ‘De Nederlandse keuken is meer dan levend, groenten krijgen meer en meer de plaats die ze verdienen. We worden er blij van dat jonge chefs het koken met groenten steeds meer in de vingers krijgen’.
Restaurant Flore** is gevestigd in het Amsterdamse tophotel L’Europe. Het restaurant staat onder leiding van chef-kok Bas van Kranen en sommelier Wouter Denessen, en legt de nadruk op groenten, lokaal en duurzaamheid. Voorheen heette het restaurant Bord’Eau.
Lees ook:
Restaurant Bord’Eau wordt Flore in Hotel De L’Europe
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Arditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.