Nieuws

Koks trainen voor ‘Olympische Spelen’ en jij kunt proeven

Het Nederlandse Culinary Team bereidt zich voor op de ‘Olympische Spelen voor topkoks’ en dat betekent veel trainen. Een van de onderdelen is het serveren van ‘een spectaculair driegangendiner’. Zondag 24 april wordt daarvoor getraind bij Bilderberg Kasteel Doorwerth. Jij kunt er als proever bij zijn.

Tien talentvolle Nederlandse kok vertegenwoordigen ons land tijdens de IKA Olympiade der Köche 2016 – zeg maar de Olympische Spelen voor topkoks – die 31 juli plaatsvindt in het Duitse Erfurt.

Warme keuken
Om goed voor de dag te kunnen komen, worden er veel trainingsuren gemaakt. Zondag 24 april staat in het teken van de discipline ‘warme keuken’. Deze training vindt plaats bij Bilderberg Kasteel Doorwerth.

Driegangenmenu
Dit betekent dat ze een spectaculair driegangenmenu moeten serveren, waarbij smaak, presentatie en moeilijkheidsgraad worden beoordeeld door een internationale vakjury.

Arrangement
Ter gelegenheid van deze bijzondere avond is een speciaal arrangement samengesteld. Voor 69,50 euro per persoon kun je genieten van de drie wedstrijdgangen met begeleidende wijnen en koffie of thee met friandises ter afsluiting.

Omdat het een trainingssessie is, wordt de wedstrijddag nagebootst. Dit betekent dat niet iedere tafel tegelijkertijd krijgt uitgeserveerd.

Bilderberg
De ontvangst is vanaf 17.00 uur, een uur later vangt het diner aan. Als je erbij wilt zijn, kun je contact opnemen met Bilderberg-hotel Klein Zwitserland.

Zij is de organisator, omdat een van de teamleden – Tom Lamers – werkt in de keuken van het met één Michelinster bekroonde restaurant De Kromme Dissel.

Het hotel is te bereiken door te bellen met nummer (0317) 31 91 04 of door een e-mail te sturen naar klein-zwitserland@bilderberg.nl.

ChefsFriends wenst het Nederlandse Culinary Team veel succes met de voorbereidingen en de wedstrijd, en de proevers een genoeglijke avond.

Vorig artikel

Tweesterrengerechten van de braai bij De Lindenhof Giethoorn

Volgend artikel

Culinair wandelen in Hengelo langs lekkerste gerechten en wijnen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.