Nieuws

Koek(je) van eigen boter voor chef Jan Smink

Jan Smink van restaurant Smink in Wolvega heeft zijn eigen koek gelanceerd. De Smink Bruine Boterkoek is volgens geheim recept op ambachtelijke wijze gebakken door Vondelkoeken. ‘Een zachte binnenkant met nootachtige smaak en een krokante buitenkant’, aldus de makers.

Jan heeft zijn eigen Smink Boeren Bruine Boter, een gebrande boter met een nootachtige smaak. Deze ‘beurre noisette’ serveert en verkoopt hij in zijn restaurant in Wolvega, én wordt nu gebruikt voor het maken van een speciale, eigen koek.

Vondelkoeken
De Smink Bruine Boterkoek is het resultaat van een samenwerking tussen de chef/ondernemer en Vondelkoeken.

‘Gemaakt met 100 procent Smink Boeren Bruine Boter, een vleugje tonkabonen, geroosterde hazelnoten, amandelen, appeltjes en kardemom voor een verrassende bite.’

De Librije
Gijs Ruhof, kleinzoon van Vondelkoeken-oprichter Frans Ruhof, werkte ruim zes jaar geleden samen met Jan bij De Librije in Zwolle.

Lees ook:
Restaurant Smink in Wolvega geopend

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De smaken van Zeeuwsche Zoute, en hier gebruik je ze bij

Volgend artikel

Ronald Opten naar Bougainville in Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.