Nieuws

Klassieke gerechten van Het Koetshuis in moderne vorm

Klassiekers in een nieuw jasje. Dat is het idee achter het speciale ‘29 jaar menu’ van Het Koetshuis in Bennekom. Sterkok Wicher Löhr selecteerde de gerechten en zijn rechterhand Niels van Dooijeweert maakte er eigentijdse gerechten van.

Het Koetshuis bestaat 29 jaar en biedt deze zomer tot en met 27 augustus op elke woensdag en donderdag dit menu aan. De rechterhand van Wicher, Niels, is aan de slag gegaan met de klassiekers.

‘Vroeger serveerden we onze carpaccio altijd in ronde vorm op het bord. Niels heeft gekozen voor vierkant. En zo is hij op zijn eigen manier door het menu gegaan. We krijgen leuke reacties van onze gasten’, aldus Wicher, die momenteel aan het broeden is op een jubileumactie vanwege het 30-jarig bestaan volgend jaar.

Carpaccio
Op het menu zien we de carpaccio van ossenhaas met champignons, basilicum en Parmezaanse kaas. Het is het meest verkochte voorgerecht vanaf 1986 tot 1992. Nog steeds wordt het voorgerecht gegeten door Michiel, een van de trouwste gasten die al vanaf 1986 bij Het Koetshuis komt.

Oester
Verder zien we op het menu drie bereidingen van oester. Dit gerecht at de toenmalige inspecteur van Michelin in 1997, waarna snel een Michelinster volgde. Het gaat om een rauwe oester met sjalotjes, een gegratineerde oester en een warme oester met champagnesaus.

Ganzenlever
Daarna volgt gebakken ganzenlever met gekarameliseerde appeltjes, krokante aardappel en een saus van calvados. Een zeer geliefd gerecht bij trouwe gasten.

Kalfsbiefstukjes
Het menu wordt vervolgd met kalfsbiefstukjes met jonge spinazie en cantharellen. De cantharellen zijn vele jaren gezocht in de bossen bij Bennekom door Jaap en Grietje, de ouders van Wicher.

Rood fruit
Tot slot rood fruit met sorbetijs van citroen onder een hoedje van gesponnen suiker. Het blad Nouveau schreef in 1988 over het hoedje van gesponnen suiker.

Het vijfgangenmenu ’29 jaar Het Koetshuis’ wordt aangeboden voor 47,50 euro per persoon.

Foto: Het Koetshuis

Vorig artikel

Kolibrie Ten Miles voor ondernemers en foodies

Volgend artikel

Zomerse inspiratie met menu van Moshik Roth

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.