Nieuws

Kinderen met Culibus leren dat gezond eten ook lekker is

Een bijzonder en goed initiatief van de Nederlandse restaurateurs die zijn aangesloten bij de vereniging Jeunes Restaurateurs d’Europe. Met de Culibus, een touringcar met daarin een aantal keukens, reizen zij het land door om kinderen bewust te maken van gezonde voeding en de strijd aan te gaan met obesitas.

De koks laten zien hoe je lekker en gezonder kunt eten, dat doen zij belangeloos. Kinderen kunnen in de bus zelf koken, knoeien en proeven.

Jeunes Restaurateurs d’Europe
ChefsFriends sprak zondag 6 september, de dag van de Kolibrie Ten Miles in Tilburg, met drie leden van de vereniging Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Kolibrie is sponsor van de Culibus, die aanwezig was om het initiatief onder de aandacht te brengen van de lopers en hun supporters.

Restaurants
Wij haalden Patrick van Zuiden van hotel-restaurant Savarin in Rijswijk, Eugène van Angelbeek van Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen en Jan Marrees van Bretelli in Weert voor onze camera om hen wat meer te laten vertellen over dit initiatief.

Evenementen
Dit weekeinde komen de bij de vereniging aangesloten restaurants in actie voor de Culibus.

Dat gebeurt met vijf bijzondere evenementen op vijf originele locaties. Klik op deze link om meer te lezen over de verschillende festiviteiten.

Stichting
De activiteiten van de Culibus zijn ondergebracht in een stichting, die je financieel kunt steunen.

Bovendien is de bus door jou te huren. Kijk voor meer informatie op de website Culibus.nl.

Vorig artikel

De bijzondere plekken van Carlton President Hotel Utrecht

Volgend artikel

8 keer stoofpotje op Instagram

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.