Kevin Schlaman volgt Marijn van de Worp op als chef-kok Restaurant Intens
Restaurant Intens, het fine-dining restaurant in Hotel Thermen Bussloo, heeft een nieuwe chef-kok: Kevin Schlaman. Schlaman volgt Marijn van de Worp, die andere projecten binnen het Thermen-concern oppakkt.
Met zijn ervaring en creatieve visie is Schlaman een bekende naam in het Nederlandse culinaire circuit. ‘We zijn trots en blij dat Kevin onderdeel is van ons culinaire team’, vertelt Lotus van Eijden, general manager van Thermen Bussloo. ‘Met Schlaman als nieuwe chef-kok gaan we onze gasten nog meer verwennen én verrassen, dat is zeker.’
Kevin is niet onbekend in het hoge segment en heeft in verschillende zaken mogen werken waar gekookt wordt op Michelin-niveau zoals De Echoput in Apeldoorn, The Lemon Tree in Deventer en De Bovenmeester in Steenwijk. Schlaman vervangt Marijn van de Worp die stapsgewijs overstapt naar Thermen Berendonck om daar een nieuw restaurant op poten te zetten.
‘Ik houd ervan om Nederlandse producten een hoog podium te geven. Onze Nederlandse bodem biedt geweldige producten. Als chef zie ik het als mijn doel om de gast hiervan te overtuigen. Een culinaire avond gaat niet per se om dure en exclusieve producten, het zijn vooral ingrediënten van dichtbij die een gerecht uniek maken én voor verrassingen zorgen’, aldus Schlaman.
Schlaman werkt veel met groentes, kruiden en bloemen. ‘Dat levert heel spannende smaakcombinaties op. Ook slow cooking hoort in mijn keuken. Daarnaast denk ik goed na over wat je kan met de resten van een product; niet zomaar alles weggooien, dat is zo zonde. Boeren hebben er veel liefde ingestoken, de beesten hebben een fijn leven gehad. Daar moeten we als chefs met veel meer respect mee omgaan. Die filosofie delen Intens en ik, dat is een mooie basis om het menu nóg smaakvoller en boeiender te maken.’
Over Restaurant Intens en Thermen Bussloo
Restaurant Intens, gelegen aan het meer van Bussloo, biedt een culinaire ervaring in Hotel Thermen Bussloo. Het restaurant is elke avond geopend en verwelkomt zowel wellness- en hotelgasten als gasten die op zoek zijn naar een verfijnde dinerervaring zonder wellnessbezoek. De keuken is een verrassende combinatie van wellness en fine dining gebaseerd op de principes van Dutch Cuisine. Familiebedrijf Thermen Resorts is de moederorganisatie van Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg, Thermen Berendonck, Thermen Bad Nieuweschans, Thermen Maarssen en Thermen Maastricht.
Lees ook:
Uitgebreide reportage over Restaurant Intens en Thermen Bussloo
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.