Nieuws

Kevin Schlaman nieuwe chef-kok van Hotel Restaurant De Echoput

Kevin Schlaman is de nieuwe chef-kok van Hotel Restaurant De Echoput in Apeldoorn. Hij vervangt Leendert Scholtus, die in mei 2020 na tien jaar terugkeerde bij het fameuze horecabedrijf van de familie Klosse. Daarnaast stappen twee zonen van Peter Klosse, Jan Kees (28) en Lodewijk (32), in het familiebedrijf.

Keven Schlaman leerde fijne kneepjes van het vak van Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn en werkte onder andere bij De Bovenmeester in Steenwijk en The Lemon Tree in Deventer.

‘Ik was op zoek naar een inspirerende plek waar ik nog creatiever met (en in) de natuur kon werken. De omgeving van de Echoput is adembenemend mooi en heeft veel te bieden’, aldus Schlaman.

Jan Kees en Lodewijk Klosse
Jan Kees en Lodewijk Klosse zijn in het bedrijf gestapt en Karel Klosse is in september vorig jaar vertrokken bij het familiebedrijf. De nieuwe Echoput is ambitieus en duurzaam, laat het bedrijf weten in een persschrijven.

Jan Kees Klosse over de nieuwe koers: ‘Wij zoeken naar samenwerkingen met lokale producenten die zich willen inzetten om de biodiversiteit te vergroten en zo het bodemleven te herstellen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om waarde toe te voegen aan onze omgeving. Voor mens, dier en natuur. We noemen iets pas afval nadat we geprobeerd hebben om alles uit het ingrediënt te halen. Van kop tot staart en van bloesem tot wortel’.

Deze holistische visie en het aantrekken van Kevin Schlaman sluiten naadloos aan bij de gastronomische totaalbeleving van het hotel. ‘Vanaf het eerste gesprek hadden we een perfecte klik. We kijken ook verder dan het restaurant alleen. Vanaf het moment dat mensen bij ons binnenstappen tot en met het ontbijt moet de nieuwe gastronomische beweging voelbaar en proefbaar zijn’, aldus Lodewijk Klosse.

Over Hotel De Echoput
Op een bijzondere plek in Kroondomein Het Loo, de bossen van Paleis het Loo op de Veluwe, kwam 66 jaar geleden de familie Klosse naar de Echoput. Dit was het begin van een rijke geschiedenis. Sindsdien is de Echoput gegroeid van een theehuis tot een 5-sterren hotel-restaurant met als specialiteit altijd nog wildbereiding en wijn-spijs combinaties.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Gevarieerde (food)wandeltocht over Plaggenstekerspad in Hoenderloo

Volgend artikel

Orangerie De Pol in Doetinchem biedt vanaf nu meerdere lunchmogelijkheden aan

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.