Nieuws

Kaboom Hotel Maastricht opent op 1 juli zijn deuren

Maastricht krijgt er een bijzonder hotel bij. Op 1 juli opent Kaboom Hotel tegenover het centraal station haar deuren. Net voor de reeks thuisconcerten van strijkvirtuoos Andre Rieu. Dat vinden wij nou slim, net als het idee achter dit bijzonder Zuid-Limburgse hotelconcept.

Wethouder John Aarts van Maastricht opent woensdag 1 juli het nieuwste hotel van La Bergère Group officieel. Hij doet dit met een symbolische druk op de knop, samen met Riana Aarts (geen familie), die straks een van de gezichten van het nieuwe hotel wordt.

Aarts tovert een spectaculair bouwbord tevoorschijn met daarop een kamer die verticaal is opgehangen en in 3D is uitgevoerd, inclusief bedden, bureau, stoel en gordijnen. In het bed zijn twee tv-schermen gemonteerd waarop de gezichten te zien zijn van een man en vrouw die contact zoeken met het publiek. Dat belooft wat!

Kaboom Hotel Maastricht is een vat vol tegenstellingen. Het ligt tegenover het station, een plek van transitie. Het vindt zijn oorsprong in de fin de siècle-hotels van rond 1900 in Parijs, maar kent alle comfort en gemakken van deze tijd.

Het hotel heeft alle overbodige zaken weggelaten. De moderne reiziger wil enkel een comfortabel bed (Auping Original), een perfecte douche (Grohe regendouche), een goede tv (LG-breedbeeld), supersnel wifi, en dat alles tegen de laagste prijs. Dát zijn de sterke punten van Kaboom, naast de gastvrijheid die in het DNA van La Bergère Group zit.

Daarnaast is er ook altijd ruimte voor humor en verrassing. Ditmaal in de vorm van het opmerkelijke behang, dat niet alleen op de muren, maar ook op de plafonds zit. Van veraf een damastpatroon, maar van dichtbij opgebouwd uit de iconen van de stad Maastricht, van ‘knien in ut zoer’ tot en met ‘Slevrouwe’.

Kaboom Hotel Maastricht vormt voor de stad Maastricht en de NS de opmaat naar de herinrichting van het stationsgebied. Het 63 kamers en 150 bedden tellende hotel is geheel opnieuw opgebouwd achter de gevels van een viertal bestaande panden. Interieurarchitect Roger Haan staat garant voor de complete inrichting, inclusief een eigen ontworpen bureau – dat tevens dienstdoet als lichtarmatuur – stoel en kledingophangsysteem.

Naast reguliere tweepersoonskamers kent het hotel ook een aantal vierpersoonskamers, inspelend op de toeristische trend dat steeds meer gezinnen citytrips maken. Het low cost-hotel voorziet in een duidelijke behoefte, niet alleen in Maastricht, maar ook voor de rest van Nederland.

Kijkend naar de foto’s en wetende dat de eigenaren bekend zijn van meerdere aantrekkelijke hotelconcepten zoals Qbic Hotels en Townhouse Hotel Maastricht, dan kan het niet anders dat ook dit concept snel aan gaat slaan in ons land.

 

 

Vorig artikel

Film Fucking Perfect over Sergio Herman op 10 juli op televisie

Volgend artikel

Avant-Garde Van Groeninge scoort met PSV Kampioensmenu

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.