Nieuws

Kaasproeverij van Twenty2 met Hollandse kazen

De kaasproeverij van restaurant Twenty2 blijft een succes. Op de kaasplank bij het restaurant uit Apeldoorn louter kazen uit eigen land. Van Terschelling tot Maastricht en van Twente tot Zuid-Holland.

Schitterende namen van schitterende ambachtelijke kaasmakers. Allen met een eigen verhaal. Zo komt bij een kaasproeverij in Twenty2 onder andere Boeren Bunker voorbij, een kaas die wordt gerijpt in de voormalige munitiebunker op Vliegveld Twente.

Verder zien we Bleu de Wolvega, een biologische blauwschimmelkaas uit het Friese Wolvega. Nog zo’n bijzonder kaasje: Stroese Dame, een geitenkaas van kaasboerderij De Groote Stroe uit Stroe op de Veluwe.

Reade Jutter
Ook noemenswaardig is de Reade Jutter, een roodbacterie-kaas gemaakt gepasteuriseerde koemelk en afkomstig van Terschelling. Uit Limburg is er Rommedoe, een kaas met een scherpe smaak. En Brandrood, 6 maanden gerijpt nootachtig en fruitige kaas uit Ede.

De kaasproeverij staat altijd op de kaart van Twenty2. Wel worden de kazen aangepast aan beschikbaarheid en seizoen. De kazen van Twenty2 zijn geselecteerd en gerijpt door Hilde en Laura van Het Kaaslokaal.

Bib Gourmand
Restaurant Twenty2 is gevestigd aan de Van Kinsbergenstraat 2 in Apeldoorn en chef-kok is Gerwin Sanders. Het restaurant beschikt over een Bib Gourmand, een erkenning van Michelin voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Kaasboeken en kaasgadgets
Omdat we deze maand kaasmaand hebben op ChefsFriend.nl hebben we voor jou de leukste kaasboeken en kaasgadgets op een rij gezet. Leuk om als cadeau te geven, of om jezelf te verwennen.

 

Vorig artikel

François Geurds lanceert all-inlunch bij FG Restaurant

Volgend artikel

Vesper Hotel zet cuisine en wijnen van Gozo centraal

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.