Als je er toch bent

Jumping Indoor Maastricht, en wat nog meer…

Het MECC in Maastricht is van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november the place to be voor liefhebbers van de paardensport. Tips om je verblijf in Maastricht nog leuker te maken.

Jumping Indoor Maastricht staat voor drie dagen topsport met nationale en internationale grootheden, afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

In de rubriek ‘Als je er toch bent’ geven we je food- en traveltips om je trip naar Maastricht en je bezoek aan Jumping Indoor Maastricht van nog inspiratie te voorzien.

Vrijthof
Bij een bezoek aan de provinciehoofdstad mag een bezoek aan het Vrijthof natuurlijk niet ontbreken.

Niet alleen een plein vol met bezienswaardigheden – o.a. het Theater aan het Vrijthof – maar ook de plek met misschien wel de grootste horecadichtheid van Nederland. En ook in de aangrenzende straatjes aan eet- en drinkgelegenheden geen gebrek.

Wijn en spijs
Een bezoek aan het Vrijthof is in dit weekeinde extra aantrekkelijk, omdat dan het Limburgse Wijn- & Spijsfestival Château Maestricht plaatsvindt.

Met meer dan vijftig Euregionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten, speciaalbieren, Limburgse gerechten, kookdemonstraties, workshops en cultureel vertier.

Hans van Wolde
Wie Maastricht zegt, zegt (ook) Hans van Wolde. Althans, wij van ChefsFriends wel. Hans veranderde in september 2013 het concept van Beluga, het restaurant van hem en Daniëlle de Boer.

De naam veranderde in Beluga Loves You en de formule werd laagdrempeliger en toegankelijker voor een breder publiek.

Maar zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Hans is nog steeds in het bezit van twee Michelinsterren.

Overnachten
Aan fraaie overnachtingsplekken geen gebrek in Maastricht. Wij lichten er hier (slechts) een paar uit.

Allereerst het Teaching Hotel in Château Betlehem. Niet alleen bijzonder door de ligging, het gebouw en de 26 uniek ontworpen kamers, maar ook en juist omdat studenten verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering.

Familiebedrijf
Het Beaumont Hotel in het centrum heeft een verleden dat meer dan honderd jaar teruggaat en is een echt familiebedrijf dat van generatie op generatie is overgegaan, steeds met oprechte gastvrijheid en persoonlijke service.

Klooster
Tot slot in het rijtje slaapadressen de ChâteauHotels van Camille Oostwegel. In Maastricht is dat het Kruisherenhotel, gerealiseerd in het voormalige Kruisherenklooster uit de 15e eeuw en waarvan ook de monumentale gotische kerk deel van uitmaakt.

Prachtig horecaconcept in een nostalgisch gebouw. Ook voor een kop koffie of een uitgebreide lunch is het Kruisherenhotel een heerlijke locatie.

Foodmarkt
Aan mogelijkheden om te shoppen geen gebrek. Wij adviseren Mosae Forum, het (nieuwe) winkel-, woon- en werkgebied in het centrum.

Waarom? Vanwege de fine food market met liefst 29 speciaalzaken.

Vorig artikel

Informele en interactieve eetmiddag bij De Lindehof in Nuenen

Volgend artikel

10 keer toerist in eigen land

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.