Home / Nieuws / Jubileumamuses bij 50-jarig De Kromme Dissel in Heelsum

Jubileumamuses bij 50-jarig De Kromme Dissel in Heelsum

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum bestaat 50 jaar en hoopt dit jaar voor de 48e achtereenvolgende keer een Michelinster in de wacht te slepen. Vanwege het jubileum zijn er speciale jubileumamuses gemaakt.

Maar er is meer feest. Ook chef-kok Tonny Berentsen heeft dit jaar zijn 50e verjaardag gevierd en is al ruim 27 jaar in dienst, waarvan 18 jaar als chef-kok.

Op 1 oktober 1968 opent toenmalig Bilderberg directeur Guus Knijnenburg het nieuwe specialiteiten-restaurant De Kromme Dissel, naast Bilderberg Hotel Klein Zwitserland. Samen met architect M. Koolhaas weet hij er een bijzondere locatie van te maken, gebouwd in 17e-eeuwse stijl en uit authentieke materialen opgetrokken.

Michelinster
Sfeervol, authentiek, precisie in smaken en service, dat valt ook Michelin op. Al in 1971 behaalde de toenmalige chef-kok Bert Willemsen de Michelinster. Na hem waren achtereenvolgens Klaas Jan van Kammen, opnieuw Bert Willemsen, Angelique Schmeinck en de afgelopen 18 jaar chef-kok Tonny Berentsen en zijn team verantwoordelijk voor deze topprestatie.

Het team kookt vanuit een klassiek Franse basis, steeds aangepast aan de tijd, geïnspireerd door teamwork, creativiteit en de prachtige ingrediënten die de vier seizoenen leveren.

In de Saksische boerderij aan de rand van het bos in Heelsum branden zeventig kaarsen per avond. De chef brengt de kaart en dan begint het feest voor de zintuigen, waar gasten uit alle windstreken al 50 jaar van genieten, en wat Michelin al 47 jaar waardeert met een ster.

Jubileumamuses
Voor het 50-jarig jubileum serveert het team speciale jubileumamuses, gebaseerd op klassiekers uit het verleden en de winnende amuse van de amusewedstrijd eerder dit jaar, die werd gewonnen door Roëlle Veltmaat uit Wageningen.

De signaturen van 50 jaar De Kromme Dissel worden op ludieke wijze gepresenteerd waarbij diverse herinneringen aan het verleden de revue passeren. En na afloop krijgen de gasten een heerlijke traktatie mee naar huis, of mee naar de buren, waar overnacht kan worden in Hotel Klein Zwitserland, dat exact op 1 april haar 50-jarig jubileum vierde.

Reserveren kan door te bellen met 0317-363752.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.