Nieuws

Jubilerend restaurant Olde Marckt trekt 27-jarige topchef aan

Restaurant Olde Marckt in Aalten bestaat volgend jaar 25 jaar en gaat de volgende stap zetten in kwaliteit en smaak. Per 1 januari staat een nieuwe chef-kok aan het roer. Deze chef is geen onbekende en werkte voor diverse sterrestaurants.

De nieuw chef-kok is Bram Stoverink (27), zoon van de eigenaren Albert en Helga Stoverink. Bram komt dus thuis, na jaren ervaring op te hebben gedaan in de betere keukens van het land. De laatste bijna 7 jaar was hij keukenchef bij De Lindenhof** in Giethoorn. Daarvoor werkte hij onder andere bij ’t Raedthuys* in Duiven en De Echoput in Apeldoorn.

Met de komst van de nieuwe generatie wil Olde Marckt de volgende stap zetten in kwaliteit en smaak. Het restaurant staat regionaal bekend om de klassieke Franse keuken en het werken met seizoensproducten zoals asperges en wild. Deze vertrouwde basis blijft, met een nieuwe twist van Bram.

Wat neem je mee naar Aalten van 10 jaar koken in topkeukens?
‘Ik heb altijd goed opgelet en gezien hoe mijn chefs het doen. Wat ik vooral meeneem is kwaliteit en verfijning. De kwaliteit van producten moet echt top zijn. Wat we nu bij Olde Marckt doen is prima. Het vertrouwde a la carte blijft. Maar daarnaast gaan we meergangenmenu’s met amuses aanbieden, waarin ik mijn ei kwijt kan.’

Wat kunnen ze in Aalten en omgeving verwachten?
‘We doen alles stapsgewijs. Mijn ouders blijven in de zaak en krijgen mij erbij. Onze vaste gasten kunnen verwachten wat ze altijd krijgen. Daarnaast bieden we meer mogelijkheden. Zie het als een kleine swicht tussen de Olde Marckt en mij. Mijn stijl is puur, niet te veel poespas, goede sauzen en goede garnituren. Dat kunnen ze verwachten. Daarnaast hebben we al een wijnkelder met prachtige wijnen. Daar gaan nog meer mee doen. Zo komt de zoon van mijn huidige chef Martin Kruithof als sommelier mee naar Aalten.’

Welke gerecht komt er direct op de nieuwe menukaart?
‘De crème brûlée van mijn vader is werkelijk top. De beste in de regio, durf ik te zeggen. Dus die blijft sowieso op de kaart. Dat is wat ik het eerste zeg op jouw vraag. Verder ben ik groot fan van paling met brioche, lavas, ponzu en macadamianootjes. Dus die kun je ook verwachten. Maar het gaat om geleidelijke stappen. Gasten moeten mee kunnen groeien met onze ambities. Ik heb er ontzettend veel zin in.’

Moeder Helga Stoverink is blij met de toetreding van haar zoon in het bedrijf. ‘Wij hebben de afgelopen 24 jaar met zorg en aandacht een naam opgebouwd. Ik ben trots op wat we al bereikt hebben, maar ik ben er van overtuigd dat een nieuwe wind en frisse ideeën ons weer een stap verder brengt’. Vader Albert vult aan: ‘Bram en ik zijn grote wijnfanaten. Daar laten we onze gasten graag van profiteren’.

De uitstraling van Olde Marckt is volledig vernieuwd. Vanaf het nieuwe jaar laten een nieuwe huisstijl en website zien dat het restaurant ondanks de uitdagende jaren niet heeft stilgestaan. In de aanloop naar het feestelijke jubileum in september 2023 wordt de vernieuwde stijl in en rond het restaurant doorgevoerd.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Jeugd gaat Groot Warnsborn leiden: ‘Parel verder oppoetsen’

Volgend artikel

Twee vacatures bij kwaliteitsslagerij Nice to Meat

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.