Nieuws

Joris Bijdendijk kookt in Rijks met Peruaanse topchef Virgilio Martinez

Restaurant Rijks in Amsterdam verwelkomt opnieuw een internationale topchef in haar keuken. Zondag 4 december koken Joris Bijdendijk en gast Virgilio Martinez van restaurant Central in Lima een lunch en een diner. Bovendien presenteert de chef uit Peru zijn nieuwe boek ‘Central’.

Het is inmiddels een mooi rijtje: de topchefs die te gast zijn geweest in de keuken van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Central Peru
Nieuwste aanwinst is Virgilio Martinez van restaurant Central in Lima, Peru. Onder zijn voorgangers onder andere Nick Bril, Tim Raue en André Chiang.

World’s 50 Best
Central in Lima staat op plaats 4 in de lijst World’s 50 Best Restaurants van Restaurant Magazine en is de nummer 1 in Latijns-Amerika.

Nieuw boek
Martinez gaat niet alleen de keuken in om met Rijks-chef Joris Bijdendijk een lunch en een diner te serveren, maar presenteert in Amsterdam ook zijn nieuwe boek.

Central
Central is geschreven door culinair reisjournalist Nicholas Gill en geeft inzicht in ieder aspect van de keuken van Martinez.

Lunch en diner
Reserveren kan alleen online, via de website van Rijks Restaurant. De prijs voor de lunch bedraagt 130 euro per persoon, voor het diner zijn de kosten 140 euro. Daar vind je ook de beschikbare tijden en de voorwaarden.

Beide prijzen zijn inclusief een gesigneerd exemplaar van het boek. Losse exemplaren zijn te koop voor 49,95 euro.

Jonnie Boer over Virgilio Martinez

Virgilio Martinez was één van de internationale topchefs die een interactieve kookdemonstratie verzorgde tijdens de recente editie van ChefsRevolution in Zwolle. In voorbereiding op dit culinaire festival van De Librije vertelde Jonnie Boer over de topper uit Peru.

Vorig artikel

Blog Bourgondisch Lifestyle: de verfijnde dennensmaak van Vacherins

Volgend artikel

Culinaire Herfstwandeling in Venray met restaurant De Beejekurf

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.