Nieuws

Jonnie en Thérèse Boer openen Brass Boer Thuis op 27 april

Jonnie en Thérèse Boer starten een nieuw restaurant in Zwolle. Het wordt een brasserie en krijgt de naam Brass Boer Thuis. De zaak gaat op 27 april open.

De Librije is en blijft de hoofdzaak. Maar intussen heeft het succesvolle koppel ook al enige tijd een Brass Boer op Bonaire. Straks komt er een Brass Boertje bij in Zwolle, op de Nieuwe Markt 21.

Als we kijken naar Brass Boer op Bonaire dan zien we een menu met een mix van lokale ingrediënten en wereldwijde invloeden. Die laagdrempeligheid met oog voor kwaliteit komt ook in de zaak in Zwolle, al wordt het zeker geen kopie.

Brasserie nieuwe stijl, verklapte Jonnie eerder in de regionale krant De Stentor over de Zwolse Brass Boer. Het interieur wordt warm en laagdrempelig, een beetje Scandinavisch.

In de keuken is er straks veel ruimte voor grillen. Zo komt er een ouderwetse Braziliaanse grill in en gaat het keukenpersoneel aan de slag met biefstuk, hamburgers en goede steaks. Ook is er ruimte voor vis op de grill. En Jonnie wil straks zelf worsten maken en serveren. Hij oefent hiervoor nu al in de keuken van De Librije.

Jonnie en Thérèse blijven uiteraard zelf werken in De Librije, maar de vaste medewerker Jan Willem Berendsen wordt de bedrijfsleider bij Brass Boer Zwolle. Joris Bruurs, nu nog chef op Bonaire, wordt de chef in Zwolle.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Mexicaanse topchef kookt met Joris Bijdendijk in keuken Rijks

Volgend artikel

Wijnmakersdiner met Barolo-wijnen bij Restaurant Aan de Zweth

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.