Nieuws

Jonge ondernemers openen in Papendrecht De Ertepeller

Arjan Kuipers en Mark van den Berg hebben in Papendrecht De Ertepeller geopend. De zaak bestaat uit een restaurant, een bistro en een wijnbar, en ligt aan het met water met een spectaculair uitzicht over het Drierivierenpunt en Dordrecht.

Met De Ertepeller willen chef Arjan Kuipers (28) en gastheer Mark van den Berg (26) Papendrecht culinair op de kaart zetten.

‘We zijn er beiden geboren en droomden altijd al van een eigen horecabedrijf hier’, aldus Arjan. ‘Met het restaurant mikken we op het midden- en hogere segment.’

Bistro en wijnbar
De bistro en wijnbar bieden kwaliteit in een informele sfeer, aldus het duo. ‘Met De Ertepeller hopen we het gastronomisch centrum van de Drechtsteden te worden.’

Naam restaurant
De naam van het restaurant gaat terug naar vroegere tijden, toen de inwoners van Papendrecht door de Dordtenaren Ertepellers werden genoemd vanwege hun handel in doperwten.

De inrichting van het restaurant is modern-klassiek en warm met veel zachte materialen in natuurlijke kleuren.

Menukaart
De kaart bestaat uit een seizoensmenu van vier tot zeven gangen vanaf 55 euro, een lunchmenu vanaf 30 euro, een menu all-in en à-la-cartegerechten.

In de bistro kunnen gasten vanaf 11.00 uur terecht voor koffie, patisserie, fingerfood, veertien wijnen per glas, een mooie bierkaart, huisgemaakte ijstheeën, sappen en smoothies en – uiteraard – lunch en diner.

Drierivierenpunt
Mark: ‘Vanaf alle plekken in De Ertepeller hebben gasten een fenomenaal uitzicht op het drukbevaren Drierivierenpunt.’

Arjan Kuipers
Arjan werkte onder andere bij De Limonadefabriek in Streefkerk, Solo in Gorinchem, De Gieser Wildeman in Noordeloos en De Hoefslag in Bosch en Duin.

Mark van den Berg
Mark is afgestudeerd aan de Hotel Management School Maastricht en deed veel ervaring op in de internationale hotellerie.

Restaurant, bistro en wijnbar De Ertepeller is gevestigd aan de Slobbenborgsweg in Papendrecht.

Vorig artikel

Hotel The Dylan Amsterdam wint Talkies Terras Award

Volgend artikel

De zondagse picknick is terug bij Central Park in Voorburg

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.