Nieuws

Johan Kragtwijk naar De Nederlanden in Vreeland

Johan Kragtwijk, drager van twee prestigieuze SVH Meestertitels, maakt de overstap naar restaurant De Nederlanden in Vreeland. Vanaf 1 oktober zal hij het bedieningsteam van het gerenommeerde restaurant gaan leiden.

Kragtwijk, die in 2006 de titel SVH Meestergastheer behaalde en in 2012 werd gekroond tot SVH Wijnmeester, wordt door De Nederlanden met open armen ontvangen.

Het restaurant, dat bekendstaat om zijn verfijnde keuken onder leiding van sterkok Wilco Berends, is verheugd met de komst van de ervaren maître-sommelier. ‘Wij zijn zeer verheugd dat Johan ons team begeleidt naar top service en veel gezelligheid. Johan ziet ernaar uit onze gasten persoonlijk te verwelkomen’, aldus Wilco en Caroline Berends van De Nederlanden.

De carrière van Johan Kragtwijk is bijzonder. Ondanks dat hij als tiener geen plannen had om de horeca in te gaan, raakte hij al snel verknocht aan het vak tijdens een bijbaan in de bediening. Wat begon als een bijverdienste, leidde uiteindelijk tot een indrukwekkende loopbaan waarin hij zich door vakopleidingen, wedstrijden en werkervaring opwerkte tot een van de topnamen in de Nederlandse gastvrijheidssector.

Kragtwijk’s vastberadenheid om zich te ontwikkelen resulteerde in diverse diploma’s, waaronder een vinologenopleiding en een gastronomie-opleiding bij Peter Klosse. Hij werkte door de jaren heen in meerdere topzaken, omringd door SVH Meesterkoks en SVH Meestergastheren, en verdiende zo zijn plaats in het Gilde van Sommeliers.

Met zijn komst naar De Nederlanden zet Kragtwijk een nieuwe stap in zijn loopbaan, waarbij hij opnieuw zijn passie voor service en wijn zal combineren in een prestigieus restaurant.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

4 essentials die niet mogen ontbreken in de keuken

Volgend artikel

Vijftien nieuwe restaurants bekroond met Bib Gourmand

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.