Joey Stinissen, Juliën van Loo en Tom Vinke nieuw bij Les Patrons Cuisiniers

Les Patrons Cuisiniers heeft drie nieuwe leden verwelkomd: Joey Stinissen (restaurant Zenith*), Tom Vinke (De Kromme Watergang*) en Juliën van Loo (Parkheuvel**). Tijdens een ceremonie bij restaurant Zenith ontvingen zij hun patrons-koksbuis en sloten zich aan bij de prestigieuze club van topchefs.
Voorzitter Frank Visser spreekt van een belangrijke stap: ‘Les Patrons Cuisiniers staat voor topgastronomie, en deze drie chefs brengen niet alleen talent en vakmanschap, maar ook nieuwe energie. Hun toetreding is een teken dat de toekomst van de Nederlandse gastronomie in goede handen is’.
De toetreding van Vinke en Van Loo is bijzonder omdat zij in de voetsporen treden van hun vaders, die ook lid zijn van Les Patrons Cuisiniers. ‘Mooier kan niet’, reageert Edwin Vinke. ‘Het is een droom dat Tom nu ook bij Les Patrons Cuisiniers hoort. Hij stond natuurlijk al jaren bij mij in de keuken, maar nu staat hij op eigen benen’.
Verjonging en innovatie
Juliën van Loo vergelijkt zijn toetreding met een jonge voetballer die opeens op het hoogste niveau speelt: ‘Ik voel me echt zo’n Kylian Mbappé, een jonge voetballer die opeens voor Real Madrid mag spelen. Ik heb altijd tegen die mannen opgekeken en nu mag ik opeens zelf tussen alle leermeesters staan. Het is een hele eer’.
Ook Stinissen ziet zijn lidmaatschap als een bijzondere mijlpaal: ‘Het was altijd al mijn doel om tot de Patrons toe te treden, dus het is te gek dat het nu al is gelukt. We hebben een geweldig jaar achter de rug waarin we onze eerste ster kregen, en ik kijk ernaar uit om kennis te delen en verder te groeien binnen deze inspirerende groep’.
Les Patrons Cuisiniers zet met deze drie toetreders in op verjonging en innovatie. Erik van Loo onderstreept het belang van jonge chefs: ‘Ik hoop dat er nog meer jong talent aansluit, die verjonging is belangrijk. Koken is net als mode, elk jaar gebeurt er iets nieuws. Daarom is het fijn om meerdere generaties in huis te hebben’.
Lees ook:
Tom Vinke krijgt leiding bij De Kromme Watergang: ‘Vader niet weg’
Juliën van Loo treedt bij Parkheuvel in voetsporen vader Erik
Albert Kooy: ‘Supermarkten maken onze eetcultuur kapot’
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.