Home / Nieuws / Joey Stinissen, Juliën van Loo en Tom Vinke nieuw bij Les Patrons Cuisiniers

Joey Stinissen, Juliën van Loo en Tom Vinke nieuw bij Les Patrons Cuisiniers

Erik en Julien van Loo Parkheuvel Rotterdam

Les Patrons Cuisiniers heeft drie nieuwe leden verwelkomd: Joey Stinissen (restaurant Zenith*), Tom Vinke (De Kromme Watergang*) en Juliën van Loo (Parkheuvel**). Tijdens een ceremonie bij restaurant Zenith ontvingen zij hun patrons-koksbuis en sloten zich aan bij de prestigieuze club van topchefs.

Voorzitter Frank Visser spreekt van een belangrijke stap: ‘Les Patrons Cuisiniers staat voor topgastronomie, en deze drie chefs brengen niet alleen talent en vakmanschap, maar ook nieuwe energie. Hun toetreding is een teken dat de toekomst van de Nederlandse gastronomie in goede handen is’.

De toetreding van Vinke en Van Loo is bijzonder omdat zij in de voetsporen treden van hun vaders, die ook lid zijn van Les Patrons Cuisiniers. ‘Mooier kan niet’, reageert Edwin Vinke. ‘Het is een droom dat Tom nu ook bij Les Patrons Cuisiniers hoort. Hij stond natuurlijk al jaren bij mij in de keuken, maar nu staat hij op eigen benen’.

Verjonging en innovatie

Juliën van Loo vergelijkt zijn toetreding met een jonge voetballer die opeens op het hoogste niveau speelt: ‘Ik voel me echt zo’n Kylian Mbappé, een jonge voetballer die opeens voor Real Madrid mag spelen. Ik heb altijd tegen die mannen opgekeken en nu mag ik opeens zelf tussen alle leermeesters staan. Het is een hele eer’.

Ook Stinissen ziet zijn lidmaatschap als een bijzondere mijlpaal: ‘Het was altijd al mijn doel om tot de Patrons toe te treden, dus het is te gek dat het nu al is gelukt. We hebben een geweldig jaar achter de rug waarin we onze eerste ster kregen, en ik kijk ernaar uit om kennis te delen en verder te groeien binnen deze inspirerende groep’.

Les Patrons Cuisiniers zet met deze drie toetreders in op verjonging en innovatie. Erik van Loo onderstreept het belang van jonge chefs: ‘Ik hoop dat er nog meer jong talent aansluit, die verjonging is belangrijk. Koken is net als mode, elk jaar gebeurt er iets nieuws. Daarom is het fijn om meerdere generaties in huis te hebben’.

Lees ook:
Tom Vinke krijgt leiding bij De Kromme Watergang: ‘Vader niet weg’
Juliën van Loo treedt bij Parkheuvel in voetsporen vader Erik
Albert Kooy: ‘Supermarkten maken onze eetcultuur kapot’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.