Nieuws

Jeugd gaat Groot Warnsborn leiden: ‘Parel verder oppoetsen’

Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem komt in handen van de tweede generatie de Vries. Gjalt en Jante zijn per 1 januari officieel eigenaar, al werken ze al jaren in het bedrijf van ouders Sjoukje en Lammert. Tijd om Jante te bellen over hun plannen. ‘We gaan de parel verder oppoetsen.’

Van harte met dit mooie nieuws!
‘Dank je! Per 1 januari nemen we officieel de exploitatie over, maar het traject daar naartoe loopt al een jaar of vijf. Gjalt werkt al een jaar of zes, zeven bij Groot Warnsborn en ik ben acht jaar geleden hier begonnen. Wij zijn van een drieling en hebben nog een oudere broer. Wiebe en Doete kiezen beiden echter voor een andere weg.’

Was het vanzelfsprekend dat het in de familie zou blijven?
‘Als je in een familiebedrijf stapt, dan ben je automatisch al bezig met een eventuele overname. We hebben er echter uitvoerig en open met elkaar en met eigenaren van andere familiebedrijven over gesproken, ook omdat twee van de vier kinderen kiezen voor een andere toekomst.’

‘Gjalt en ik hebben er veel zin in, en we zijn trots en opgelucht. Opgelucht, omdat corona natuurlijk van invloed is geweest op alles. En trots, omdat we een prachtig bedrijf overnemen. Een parel die we willen op laten poetsen.’

Wat gaan we merken van de overname?
‘Mijn ouders hebben de zaak 34 jaar geëxploiteerd, wij voegen daar verjonging en vernieuwing aan toe. Zij kijken mee, zijn eerlijk en open, maar wij mogen onze gang gaan. Gjalt en ik zijn beiden 29.’

‘In 2019 zijn de brasserie en het restaurant gerenoveerd en feitelijk was dat ons eerste project, al was het toen nog achter de schermen. Volgende maand gaan we acht kamers vernieuwen.’

‘Vier jaar geleden zijn zeven kamers in het Koetshuis onder handen genomen en nu pakken we de linkervleugel van het landhuis aan. Ze worden volledig gestript en gaan er volledig anders uitzien. Met veel oog voor duurzaamheid en kwaliteit, met marmeren badkamers en in de kleur groen. In de stijl zoals je die ook terugziet in het restaurant en de brasserie.’

Hoe hebben jullie de taken verdeeld?
‘Gjalt wordt verantwoordelijk voor onder andere de operationele zaken en personeelsbeleid. Ik richt me op sales, marketing, administratie en stijling. Je weet hoe dat laatste werkt met mannen, voor hen is groen niets meer dan groen, haha, dus het vernieuwen van de kamers gaat onder mijn leiding.’

Gaan gasten jullie ouders nog tegenkomen in het hotel of het restaurant?
‘Jazeker! Het idee is dat pap de komende jaren steeds een dag minder gaat werken. In het nieuwe jaar is hij dus vier dagen per week aanwezig. En we hebben met hem afgesproken dat hij alleen nog maar dingen doet die hij leuk vindt.’

‘Partijen verkopen bijvoorbeeld, en af en toe helpen in de keuken. Hij vindt het werk nog veel te leuk als echte horecaman en ik moet er ook niet aan denken dat hij na acht jaar ineens niet meer naast me zit. We zijn twee handen op één buik.’

‘Onze moeder helpt ons vooral tijdens het ontbijt, op de momenten dat Gjalt en ik erg druk zijn. Ze heeft dan direct contact met gasten. Werk dat zij het liefst doet en wat wij graag zien dat ze doet, omdat ze dat heel goed kan. Bovendien is zij dan actief betrokken bij het laatste gastcontact en ook dat vinden wij erg fijn.’

Lees ook:
Groot Warnsborn in Arnhem kiest voor een andere koers
La Belle Source bij Landgoed Groot Warnsborn is een fijn culinair adres
Vlog: Ontdek Arnhem met dit cadeau van Groot Warnsborn

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

‘Een goede bonbon is een smaakexplosie in je mond’

Volgend artikel

Jubilerend restaurant Olde Marckt trekt 27-jarige topchef aan

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.