Nieuws

Jelle van Ravenstein nieuwe sommelier bij Restaurant Wolfslaar

Restaurant Wolfslaar in Breda, bekroond met een Michelinster, heeft Jelle van Ravenstein benoemd tot nieuwe sommelier. Op 25-jarige leeftijd neemt hij de leiding over de uitgebreide wijnkaart. Van Ravenstein groeide in 4,5 jaar bij Wolfslaar van leerling naar assistent-sommelier en behaalde zijn WSET 3-diploma.

Van Ravenstein begon zijn carrière bij Wolfslaar op 20-jarige leeftijd als leerling van De Rooi Pannen. In de afgelopen 4,5 jaar groeide hij door tot assistent-sommelier en behaalde hij zijn WSET 3-diploma. Nu neemt hij definitief het stokje over als hoofdverantwoordelijke voor de wijnselectie.

Zijn interesse in wijn ontstond al vroeg, tijdens zijn opleiding Gastronoom/Sommelier. Werkervaring bij restaurant Noble versterkte zijn passie. ‘Bij Restaurant Wolfslaar heb ik mijn passie verder ontwikkeld, zelfs midden in de coronaperiode’, vertelt Van Ravenstein.

Jelle van Ravenstein

Als sommelier heeft Van Ravenstein een voorkeur voor krachtige wijnen met diepgang. ‘Geef mij maar power, power en nog eens power’, zegt hij enthousiast. Hij is groot fan van de Meursault van Albert Grivault, Gran Reserva’s van La Rioja Alta en klassieke wijnen uit Châteauneuf-du-Pape en Priorat. Ook zijn waardering voor Duitse en Oostenrijkse Rieslings groeit.

In wijn-spijscombinaties zoekt hij naar verrassende harmonie. Een van zijn favorieten? ‘Een Meursault van Albert Grivault met het signatuurgerecht van chef-kok Maarten Camps: tarbot, dashi beurre blanc, Lardo di Colonnata en Belper Knolle. Boter met boter bestrijden’, lacht hij.

Van Ravenstein volgt de opkomst van orange wines, natuurwijnen en biologische en biodynamische wijnen nauwlettend. ‘We hebben zelfs een Nederlandse natuurwijn in het arrangement gehad die fantastisch was. Ik blijf me verdiepen, want de vraag groeit.’

Restaurant Wolfslaar

Wat kunnen gasten van hem verwachten? ‘De bekende wijnkaart van drie boeken blijft behouden, maar ik ga werken aan een mooie Sommelier’s Selection met wijnen die niet alleen fantastisch smaken, maar ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben. Ik blijf investeren in zowel grote namen als kleine, onbekende wijnmakers, met een lichte focus op de Oude Wereld. De wijnkaart moet toegankelijk zijn voor iedereen, van liefhebbers tot kenners.’

Restaurant Wolfslaar is gevestigd in een historisch landhuis in Breda en staat bekend om zijn verfijnde gastronomie en unieke ambiance. Het met een Michelinster bekroonde restaurant combineert hoogwaardige ingrediënten met creatieve, seizoensgebonden gerechten. Onder leiding van chef-kok Maarten Camps biedt Wolfslaar een culinaire ervaring op hoog niveau.

Lees ook:
Restaurant Chocolat krijgt nieuw onderkomen
Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars openen Alma Bistro in Breda
Nieuw interieur voor Restaurant Wolfslaar in Breda

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Acht restaurants door Michelin toegevoegd aan gids

Volgend artikel

Wellness en exclusieve suite voor Kasteel Engelenburg in Brummen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.