Nieuws

Jarno Eggen schildert De Groene Lantaarn in Staphorster Blauw

De Groene Lantaarn in Staphorst heeft een opvallende aanpassing ondergaan. Eigenaar Jarno Eggen heeft de muren van het restaurant geschilderd in de typische kleur Staphorster Blauw, verwijzend naar de locatie van het tweesterrenrestaurant.

Het restaurant had al een paar kleurtinten in Staphorster Blauw in het restaurant, maar bij de start van het restaurant in Staphorst een aantal jaar geleden durfden Jarno en Cindy Borger het nog niet aan om vol voor de lokale kleur te gaan. De meeste muren waren wit.

‘Vanaf begin december hebben we ons restaurant vanwege de coronamaatregelen gesloten en kwamen we aan het denken: moeten we het wel of niet doen. Maar wij willen met 200 kilometer per uur de coronacrisis uit en dus hebben we Huizing Schilders in Dedemsvaart gebeld en een kleurplan gemaakt’, laat Jarno weten.

Deze week zijn alle muren in het restaurant aan de voorzijde van het pand voorzien van Staphorster Blauw. Totaal gaat het om zo’n 50 vierkante meter muur in de opvallend blauwe kleur.

Jarno: ‘De kleur is prachtig. De kunst aan de muur komt nu ook een stuk beter tot z’n recht. Door de kleurstelling komt buiten meer naar binnen. We willen een stap vooruit maken, iets gedurfder worden. Al het coronagedoe maakt ons nog strijdvaardiger. Ik verwacht dat we in april weer open mogen, en dan gaan we vol gas vooruit’.

Restaurant De Groene Lantaarn is gevestigd net buiten Staphorst. Vanuit het restaurant heb je zicht op de weilanden. Achter het restaurant staat een oude molen. In de molen maakt Eggen meel voor de broden die in het restaurant worden geserveerd. De Groene Lantaarn staat met 2 sterren genoteerd in de Michelingids.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Herinneringen maken bij De Librije: gastvrijheid in de puurste vorm

Volgend artikel

Landgoed Duin & Kruidberg tussenstop tijdens foodrally

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.