Nieuws

Italiaanse sterrenchefs komen koken bij Fris in Haarlem

Drie Italiaanse sterrenchefs koken dit najaar bij restaurant Fris in Haarlem. Het is gevolg van de keuze die de nieuwe eigenaar Rick May heeft gemaakt om te gaan samenwerken met The Best Chef. De chefs zijn Giuseppe D’Aquino* (18 oktober), Paolo Cappuccio* (20 november) en Gaetano Trovato** (6 december).

De samenwerking van Rick May met The Best Chef hadden we al eerder bekendgemaakt, maar nu is ook duidelijk welke drie Italiaanse chefs komen en wanneer.

Bib Gourmand
Rick May, nu nog chef-kok bij Fris in Haarlem, is vanaf 1 september de nieuwe eigenaar van het restaurant dat in het bezit is van een Bib Gourmand en is aangesloten bij JRE Nederland.

The Best Chef
Een van zijn eerste besluiten was om te gaan samenwerken met The Best Chef, een internationaal culinair platform.

Dinsdag 18 oktober wordt de aftrap gedaan door Giuseppe D’Aquino (rechts op de foto) van het met één Michelinster bekroonde restaurant Oselata nabij Verona.

Een goede maand later, zondag 20 november, is het de beurt aan Paolo Cappuccio van restaurant La Casa degli Spiriti Gardameer en eveneens in het bezit van één ster.

De derde en laatste door Michelin bekroonde Italiaanse chef die naar Haarlem komt, is Gaetano Trovato (links op de foto) van tweesterrenrestaurant Arnolfo in Toscane.

Nieuwe Italiaanse keuken
De chefs vertegenwoordigen de nieuwe Italiaanse keuken, waarbij ze koken met respect voor de oorsprong en de smaken van de traditionele keuken.

Rick May en zijn team treden alle avonden op als gastheren en -vrouwen. ‘Dit past uitstekend in mijn visie en ik kan hiermee een extra beleving bieden aan mijn gasten.’

Restaurantvereniging JRE
Wat het voor de (dan) nieuwe eigenaar speciaal maakt, is dat Giuseppe ook is aangesloten bij restaurantvereniging JRE.

Reserveren
Wil je erbij zijn? Dat kan! Een plek aan tafel op 18 oktober kost 140 euro per persoon all-in en is telefonisch (023-531 07 17) of via e-mail (info@restaurantfris.nl) te reserveren.

Verdere informatie over de bijzondere avonden in november en december worden op een later tijdstip via sociale media gecommuniceerd.

Als jij gaat, dan horen we na 18 oktober graag van je hoe je het hebt gehad. Veel plezier en eet smakelijk.

Vorig artikel

Wijn-spijsavond met wijnen uit Zuid-Afrika bij De Burgemeester

Volgend artikel

Wijnen uit Zuid-Spanje in de hoofdrol bij De Kloostergang

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.