Home / Nieuws / Italiaanse sterrenchefs komen koken bij Fris in Haarlem

Italiaanse sterrenchefs komen koken bij Fris in Haarlem

Drie Italiaanse sterrenchefs koken dit najaar bij restaurant Fris in Haarlem. Het is gevolg van de keuze die de nieuwe eigenaar Rick May heeft gemaakt om te gaan samenwerken met The Best Chef. De chefs zijn Giuseppe D’Aquino* (18 oktober), Paolo Cappuccio* (20 november) en Gaetano Trovato** (6 december).

De samenwerking van Rick May met The Best Chef hadden we al eerder bekendgemaakt, maar nu is ook duidelijk welke drie Italiaanse chefs komen en wanneer.

Bib Gourmand
Rick May, nu nog chef-kok bij Fris in Haarlem, is vanaf 1 september de nieuwe eigenaar van het restaurant dat in het bezit is van een Bib Gourmand en is aangesloten bij JRE Nederland.

The Best Chef
Een van zijn eerste besluiten was om te gaan samenwerken met The Best Chef, een internationaal culinair platform.

Dinsdag 18 oktober wordt de aftrap gedaan door Giuseppe D’Aquino (rechts op de foto) van het met één Michelinster bekroonde restaurant Oselata nabij Verona.

Een goede maand later, zondag 20 november, is het de beurt aan Paolo Cappuccio van restaurant La Casa degli Spiriti Gardameer en eveneens in het bezit van één ster.

De derde en laatste door Michelin bekroonde Italiaanse chef die naar Haarlem komt, is Gaetano Trovato (links op de foto) van tweesterrenrestaurant Arnolfo in Toscane.

Nieuwe Italiaanse keuken
De chefs vertegenwoordigen de nieuwe Italiaanse keuken, waarbij ze koken met respect voor de oorsprong en de smaken van de traditionele keuken.

Rick May en zijn team treden alle avonden op als gastheren en -vrouwen. ‘Dit past uitstekend in mijn visie en ik kan hiermee een extra beleving bieden aan mijn gasten.’

Restaurantvereniging JRE
Wat het voor de (dan) nieuwe eigenaar speciaal maakt, is dat Giuseppe ook is aangesloten bij restaurantvereniging JRE.

Reserveren
Wil je erbij zijn? Dat kan! Een plek aan tafel op 18 oktober kost 140 euro per persoon all-in en is telefonisch (023-531 07 17) of via e-mail (info@restaurantfris.nl) te reserveren.

Verdere informatie over de bijzondere avonden in november en december worden op een later tijdstip via sociale media gecommuniceerd.

Als jij gaat, dan horen we na 18 oktober graag van je hoe je het hebt gehad. Veel plezier en eet smakelijk.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.