Nieuws

Italiaanse sterchef komt koken bij Aroma in Vaassen

Internationaal bezoek voor Aroma. De in Italië geboren chef van het Vaassense restaurant Pasquale Carfora heeft een landgenoot en tevens bevriende sterchef gevraagd een avond de keuken met hem te delen voor een exclusief diner. ‘Gasten kunnen zich verheugen op een verfijnde en smaakvolle reis door de moderne Italiaanse keuken.’

De door Michelin met een ster bekroonde Italiaanse chef Simone Nardoni kookt 22 en 23 maart in de keuken van Aroma, om daar samen met huischef Pasquale Carfora een bijzonder diner te serveren.

Jan Leune
Jan Leune, eigenaar van Aroma, spreekt van ‘een onvergetelijke culinaire ervaring’. ‘Simone Nardoni zet zijn creativiteit en culinaire ervaringen in om samen met chef Pasquale een uniek menu te creëren. De gasten kunnen zich verheugen op een verfijnde en smaakvolle reis door de moderne Italiaanse keuken van vandaag.’

De gastchef is eigenaar van restaurant Essenza in Terracina en werkte onder meer bij Mugaritz in het Spaanse Baskenland.

Italiaanse keuken
‘Zijn voortdurende honger naar vernieuwing van klassiek Italiaanse gerechten leidde tot de opening van zijn eigen restaurant in een afgelegen zijstraat van Pontinia in 2011’, vertelt Jan over zijn gast.

‘In het bescheiden plaatsje startte hij met het uitdragen van zijn visie op de hedendaagse Italiaanse keuken: historische smaken en recepturen die klassieke gerechten richting een nieuwe beleving sturen. In 2019 maakte hij de stap naar het centrum van Terracina.’

De Leest
Aroma opende in 2021 in het pand in Vaassen, waarin Jacob Jan Boerma met De Leest drie Michelinsterren kookte. De eigenaar wil gasten laten genieten van de verfijnde Italiaanse keuken. Chef is schoonzoon Pasquale, zijn dochter Elisa is verantwoordelijk voor de voorkant.

Lees ook:
Restaurant Aroma opent in voormalig onderkomen van De Leest

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant Tante Kee zoekt enthousiaste keukenchef

Volgend artikel

Amused verhuist: ‘Wens realiseren die we al jaren hebben’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.