Italiaanse chef naar restaurant Aroma in Vaassen
Chef-kok Pasquale Carfora van Aroma haalt een Italiaanse sterchef naar zijn restaurant. Woensdag 20 november kookt hij met Fabrizio Pagliaroni van trattoria Buccia aan de kust van Sabaudia een vijfgangendiner in Vaassen.
Tijdens deze eenmalige avond in Aroma verenigen Pasquale en Fabrizio de werelden van fine dining en de ongepolijste traditionele Italiaanse trattoria. Deze komen samen in een vijfgangenmenu.
Trattoria
Fabrizio runde ooit een strandtent, maar is sinds kort eigenaar van Buccia een de kust van Sabaudia. Een moderne trattoria, die inmiddels tot één van de beste van het land wordt gerekend.
In de gezaghebbende Gambero Rosso-gids heeft het drie ‘gamberi’ en de Slow Food-organisatie rekent het restaurant tot de absolute top in zijn categorie.
Lokale producenten
De keuken kenmerkt zich door een eigentijdse interpretatie van traditionele gerechten, met groot respect voor lokale producenten en seizoensgebonden ingrediënten. Altijd een beetje met een ruig randje.
‘Het wordt een nu nog onvoorspelbaar culinair avontuur, waarin twee verschillende werelden samenkomen’, aldus Pasquale. ‘Met, dat weet ik zeker, iets heel moois als resultaat. De kosten per couvert bedragen 190 euro. Dit bedrag is all-in.
Lees ook:
Pasquale Carfora van Aroma in Vaassen wint internationale kookwedstrijd
Italiaanse sterchefs naar restaurant Aroma in Vaassen
Restaurant Aroma opent in voormalig onderkomen van De Leest
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.