Uit in mijn woonplaats

Isabel Mosk over haar Amsterdam

Isabel Mosk reist de hele wereld, maar begeeft zich ook graag in het uitgaansleven van haar Amsterdam. Ze is altijd op zoek naar verrassende en onopgemerkte locaties. In de derde aflevering van ‘Uit in mijn woonplaats’ deelt ze haar favoriete bestemmingen dichterbij huis: de Spaarndammerbuurt.

1. Bar Mick
Bar Mick is een gezellig café-restaurant in de Spaarndammerstraat. Het zit er pas anderhalf jaar, maar is echt een aanwinst voor onze buurt. Het is de nieuwe versie van een Amsterdams café: je kunt er fijn ontbijten, lekker een huisgemaakt taartje eten, lunchen of dineren. Er komt een gemengd publiek en hier houd ik van. Zelf kom ik er vaak voor een borrel. Ze hebben heerlijke wijnen én flammkuchen! De eigenaren weten ook wat gastvrijheid is. Je wordt altijd snel geholpen en ze zijn zeer vriendelijk!

2. Bistro Zuidlande
Wat ben ik blij met dit restaurant in de Spaarndammerstraat! Het is dé hidden gem in de Spaarndammerbuurt. Het Franse eetcafé is van eigenaar en chef-kok Arend Nieboer. Wat heb ik hier goddelijk gegeten. Het Parool gaf het restaurant niet voor niks het cijfer 9. Ik kan het iedereen aanraden! Tip: reserveer op tijd.

3. Bagels & Beans
De Bagels & Beans in de Spaarndammerstraat is voor mij de fijnste lunchtent. Ik bestel altijd hetzelfde, heel saai, maar wel lekker: een bruine bagel met duurzame tonijn, een gemengd sapje, een tarweshot en een soja latté. De eigenaar is altijd vriendelijk en gepassioneerd bezig met zijn vak. Mooi om te zien! Vanwege de ruimte is het voor mij de mooiste Bagels & Beans in Amsterdam. Wat veel mensen niet weten, is dat zij een zeer fijne tuin hebben. Als het zonnetje schijnt, kun je hier rustig genieten van de zon en een heerlijke koffie!

4. Westerpark
Het Westerpark is voor mij hét park van Amsterdam. Ik woon er pal naast en beschouw het als mijn achtertuin. Ik loop er hard en breng er veel tijd door. Er zit veel beweging in het park. Nieuwe horecagelegenheden zoals de net geopende Brouwerij Troost, de wijnbar Westerwijn Fabriek en het pop-up hotel Gustafson zijn mooie aanvullingen voor het park. Maar vergeet ook niet de fijne Espressofabriek waar je heerlijk kunt afspreken, Mossel & Gin met zonnig terras, het WestergasTerras voor de borrel, Bioscoop het Ketelhuis om een film te kijken en het tennissen bij Ali; het boegbeeld van het Westerpark.

5. Massage bij Ana
Ik houd van massages. Tijdens mijn reizen probeer ik altijd een massage te nemen. Dit zorgt voor de meest bizarre verhalen, want niet elke massage is wat je ervan verwacht. Ana in de Spaarndammerbuurt geeft de beste massages. Ze komt uit China en past de Chinese traditionele wijze toe, namelijk Meridian point-massage. Deze drukpuntmassage zorgt ervoor dat je totaal ontspannen bij haar vertrekt.

6. Le Sud
Le Sud is een vegetarische saladebar op de Haarlemmerdijk waar ze meer dan vijftig soorten kruiden gebruiken, vooral uit het Mediterrane gebied en het Midden Oosten. Ze hebben ontzettend veel vegan en gezonde keuzemogelijkheden. Ik koop hier altijd humus, waarvan er zes verschillende varianten zijn. Mijn favoriet is de variant met walnoot! Daarnaast hebben ze heerlijke dolma (gevulde wijnbladeren). Mijn favoriete Turkse gerecht, overgehouden aan mijn tijd dat ik in Turkije studeerde. Le Sud geeft mij het gevoel weer even op reis te zijn qua eten!

Profielfoto Isabel MoskIsabel Mosk
Isabel is online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en brengt ze unieke ervaringen en verhalen in kaart. Haar grootste passie is reizen, met Antarctica als nummer 1-bestemming op de bucket list. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien via haar persoonlijke blog Stories & Stamps. Haar ultieme droom is om kinderen die niet kunnen reizen de beleving te geven van een reis.

Vorig artikel

12 keer genieten van herfstzon in Nederland

Volgend artikel

Proefschrift Wijnconcours: dit zijn de wijnen van het jaar

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.