Nieuws

Internationale prijs voor Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Een bijzondere internationale prijs voor Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Maandag 21 november ontving het in Londen de European Hotel Design Award voor beste nieuwbouwhotel 2016. ‘Het hotel beantwoordt op een slimme manier aan de wensen van de opdrachtgever om een nieuw landmark te ontwerpen voor de luchthaven’, aldus de jury.

De European Hotel Design Awards worden jaarlijks toegekend aan de architecten en ontwerpers van de beste nieuwe hotelprojecten in Europa.

Beste nieuwbouwhotel
Hilton Amsterdam Airport Schiphol mocht maandag 21 september de prijs in ontvangst nemen die hoort bij de titel beste nieuwbouwhotel van 2016.

Het hotel is een ontwerp van het gerenommeerde Nederlandse bureau Mecanoo Architecten en is ontwikkeld door en eigendom van Schiphol Real Estate.

Atrium
Door de kubusvorm en het ruitvormige gevelpatroon is het een imposant herkenningspunt. Het spectaculaire atrium met een hoogte van 42 meter en een glazen plafond is de belangrijkste ontmoetingsruimte.

Landmark
Volgens de jury beantwoordt het hotel op een slimme manier aan de wensen van de opdrachtgever om een nieuw landmark te ontwerpen voor de luchthaven. ‘Het is een gedurfd architecturaal statement op deze plek.’

Hilton Hotel
Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol heeft 433 kamers en 1800 vierkante meters aan vergader- en evenementenruimte. Het verwelkomde in december 2015 de eerste gasten.

Luchthaven
Via een traverse is het hotel direct verbonden met de luchthaven en daardoor een ideaal aankomst- en vertrekpunt voor de meer dan 300 vliegbestemmingen over de hele wereld en talrijke treinverbindingen binnen Europa.

Video Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol opende vorig jaar december de deuren. ChefsFriends mocht kort na de opening de eerste bewegende beelden schieten en sprak met general manager Jolijn Zeeuwen.

Vorig artikel

Loungy Monday Christmas Style bij Bij Jef op Texel

Volgend artikel

Nederlandse driesterrenchefs in internationale top 100

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.