Telefoontje van Doetinchemmer Vincent Gasseling. Hij heeft met zijn vrouw, zijn zoon en diens vriendin, en de schoonfamilie gegeten en geslapen bij Inter Scaldes in Kruiningen. Dat vond hij zo fantastisch dat het móet worden verteld. ‘Je droomt het en dan blijkt het in de praktijk echt zo te zijn.’
Vincent, die zelf jarenlang een cafetaria in het centrum van Doetinchem exploiteerde, spreekt over een droom die is uitgekomen. ‘We hebben er gedineerd en geslapen, inclusief ontbijt de volgende ochtend. Je droomt het en dan blijkt het in de praktijk echt zo te zijn. Twee ondernemers die een restaurant met zo’n staat van dienst overnemen, alles vernieuwen en kapitalen investeren, daar heb ik enorm veel respect voor.’
Sanne en Jeroen Achtien
Hij vertelt dat hij en zijn gezelschap vanaf de start werden gegrepen door Sanne en Jeroen Achtien en hun team. ‘Een aperitief bij binnenkomst, we hebben in de keuken mogen kijken en ze hebben ons zelfs de wijnkelder laten zien. Ik ben geen fan van wijn, maar drink liever bier en daar was vanuit het team veel respect voor.’
Ook het ontbijt heeft hen weggeblazen. ‘Tot in de puntjes verzorgd. Een ei in een kussentje, dat is niet iets alledaags. En de kamers waren prachtig.’
Zoon in de fine dining
Vincent heeft een zoon die werkzaam is in het hogere segment en die dus niet de weg van zijn vader heeft gekozen. ‘Maurijn werkt nu in Zürich en heeft in de keuken gestaan van onder andere De Kromme Dissel in Heelsum, waar we ook regelmatig hebben gegeten. En hij heeft gewerkt onder Jeroen, dus voor hem was het hartstikke leuk om erbij te zijn.’
Het gaat in zijn ogen om de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. ‘Je geeft serieus geld uit, maar daarvoor hebben we heel veel gekregen. Mijn vrouw en ik gaan liever wat minder vaak en dan echt goed, en dat was het geval bij Inter Scaldes.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Nederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Restaurant De Koetsier in Boxtel gaat verder als bistro. Martijn Coenen en Ayesta van Hoek…
-
Michelin voegt vanaf de maand april liefst tien nieuwe restaurants toe aan de gids. Of…
-
Janine en Jeroen de Zeeuw hebben restaurant De Zeeuw geopend op de nieuwe locatie in…