Home / Tip van een volger / Inter Scaldes: ‘Een droom die geen droom bleek’

Inter Scaldes: ‘Een droom die geen droom bleek’

Telefoontje van Doetinchemmer Vincent Gasseling. Hij heeft met zijn vrouw, zijn zoon en diens vriendin, en de schoonfamilie gegeten en geslapen bij Inter Scaldes in Kruiningen. Dat vond hij zo fantastisch dat het móet worden verteld. ‘Je droomt het en dan blijkt het in de praktijk echt zo te zijn.’

Vincent, die zelf jarenlang een cafetaria in het centrum van Doetinchem exploiteerde, spreekt over een droom die is uitgekomen. ‘We hebben er gedineerd en geslapen, inclusief ontbijt de volgende ochtend. Je droomt het en dan blijkt het in de praktijk echt zo te zijn. Twee ondernemers die een restaurant met zo’n staat van dienst overnemen, alles vernieuwen en kapitalen investeren, daar heb ik enorm veel respect voor.’

Sanne en Jeroen Achtien

Hij vertelt dat hij en zijn gezelschap vanaf de start werden gegrepen door Sanne en Jeroen Achtien en hun team. ‘Een aperitief bij binnenkomst, we hebben in de keuken mogen kijken en ze hebben ons zelfs de wijnkelder laten zien. Ik ben geen fan van wijn, maar drink liever bier en daar was vanuit het team veel respect voor.’

Ook het ontbijt heeft hen weggeblazen. ‘Tot in de puntjes verzorgd. Een ei in een kussentje, dat is niet iets alledaags. En de kamers waren prachtig.’

Zoon in de fine dining

Vincent heeft een zoon die werkzaam is in het hogere segment en die dus niet de weg van zijn vader heeft gekozen. ‘Maurijn werkt nu in Zürich en heeft in de keuken gestaan van onder andere De Kromme Dissel in Heelsum, waar we ook regelmatig hebben gegeten. En hij heeft gewerkt onder Jeroen, dus voor hem was het hartstikke leuk om erbij te zijn.’

Het gaat in zijn ogen om de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. ‘Je geeft serieus geld uit, maar daarvoor hebben we heel veel gekregen. Mijn vrouw en ik gaan liever wat minder vaak en dan echt goed, en dat was het geval bij Inter Scaldes.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.