Home / Nieuws / Inter Scaldes-duo opent restaurant in pand De Lindehof

Inter Scaldes-duo opent restaurant in pand De Lindehof

Bram Venhorst en Tessa van de Wouw restaurant Bouchot

In het pand dat jarenlang onderdak bood aan De Lindehof van Soenil Bahadoer, komt een nieuwe eetgelegenheid. Tessa van de Wouw en Bram Venhorst openen er in september restaurant Bouchot. De twee werken nu bij Inter Scaldes in Kruiningen en leerden elkaar kennen in Nuenen. Tijd voor een telefoontje.

Met de keuze voor het ondernemerschap komt voor Tessa en Bram niet alleen een droom uit, ze starten ook op een voor hen bijzondere locatie. De twee leerden elkaar namelijk kennen bij De Lindehof in Nuenen.

De afgelopen jaren werkten bij Inter Scaldes in Kruiningen, waar ze nog tot 21 juli actief blijven. Ze begonnen er onder leiding van Claudia en Jannis Brevet en bleven er na de overname door Sanne en Jeroen Achtien.

Bram als de rechterhand van Jeroen, Tessa als sommelier. In die functie ontwikkelde ze zich de laatste jaren tot een van de toppers in haar vak, bekrachtigd door het toekennen van de titel Sommelier van het Jaar door Gault&Millau.

Van harte met deze mooie stap! Jullie worden ondernemers en gaan dat ook nog eens doen op een bijzondere locatie. Hoe is dit pand op jullie pad gekomen?
Tessa: ‘Sinds we samen zijn, is dit ons doel geweest. We draaien allebei al een aantal jaren mee en hebben ook veel geleerd van de overname van Inter Scaldes door Sanne en Jeroen.’

‘Nog voordat bekend werd dat Soenil zou stoppen met De Lindehof, waren wij al enthousiast over de locatie. Het heeft een huiskamergevoel, de omvang is perfect en het is voor ons een bijzondere plek. We hebben elkaar daar namelijk ontmoet.’

‘We hebben altijd contact gehouden met Soenil en op een gegeven moment vertelde hij ons over zijn verhuizing. Hij had nog geen concreet plan voor De Lindehof en we vroegen hem of hij aan ons wilde denken als die gelegenheid zich voordeed.’

Wat wordt Bouchot voor een restaurant?
Tessa: ‘Omdat we beiden actief zijn in het hoge segment, merken we dat de verwachtingen van derden ook die kant op gaan. We kiezen echter voor een laagdrempeliger en meer toegankelijk concept, ook omdat dit pand die huiskamersfeer heeft.’

‘Het product moet spreken. In het glas en op het bord. Op de kaart zetten we gerechten die we zelf graag eten. We gaan à la carte aanbieden en een menu, maar niet in zeven of acht gangen.’

‘Om dit te realiseren, hoeven we niet los te laten wat we nu doen en wat we kunnen. Kwaliteit heeft namelijk niets te maken met niveau. Wat voor ons belangrijk is en wat we zo leuk vinden aan dit vak, zijn mooie producten en een fijne sfeer. En dat past bij de bourgondische stad, die Nuenen is.’

Je bent recent uitgeroepen tot sommelier van het jaar en hebt je ontwikkeld tot een van de betere sommeliers van ons land. Hoe komt dat terug op de wijnkaart?
Tessa: ‘Het wordt een veelzijdige kaart met daarop wijnen van producenten en gebieden, waarover ik enthousiast ben. Waarmee ik kan verrassen en verbazen, dat is ook waarover Gault&Millau schrijft. Van een goede kwaliteit en voor iedere portemonnee.’

Wat wordt de stijl in de keuken?
Bram: ‘Frans georiënteerd, maar met een knipoog. Klassiek, maar niet ouderwets. Maar ook niets moleculairs en geen gefriemel. Er komt niets op het bord wat er niet hoort.’

‘Recht voor zijn raap! Lekker terug naar de basis, met mooie producten en goede sauzen.’

Waarom de naam Bouchot?
Bram: ‘Vanwege onze voorliefde voor de Franse keuken. En tegelijkertijd is het een knipoog naar Zeeland, de provincie waar we nu actief zijn en die zoveel mooie streekproducten heeft.’

Tessa: ‘Bouchot begint met een B en eindigt op een T. We hebben een beeldmerk laten maken met daarbij aandacht voor onze voorletters. De keuken begint bij Bram en eindigt bij Tessa.’

Gaat er binnen veel veranderen?
Tessa: ‘Er volgt geen grote verbouwing, wel gaan we dingen naar onze hand zetten. Dat kan heel goed met de bestaande middelen, en is ook best fijn voor ons als startende ondernemers.’

‘Bram gebruikt niet alles uit de keuken van Soenil, dus die ruimte gaan we herindelen. Aan de voorkant verdwijnt het klassieke linnen van de tafels en we voegen een bank toe aan het interieur.’

Hoe ziet de planning eruit?
Tessa: ‘We werken nog tot 21 juli bij Inter Scaldes, dus dat heeft nu de prioriteit. De drie dagen dat we vrij zijn, gebruiken we voor ons restaurant. Het is fijn dat we – in overleg met Soenil – de sleutel van het pand al hebben gekregen. Dat geeft ons de gelegenheid om alvast kleine werkzaamheden uit te voeren.’

‘Na 21 juli gaan we volle bak aan de slag in Nuenen. Verven, proefkoken, vergunningen regelen, dat soort zaken. We willen open in september, onze ambitie is half september.’

‘Of het deze zomer dus geen vakantie wordt? Werken aan je droom voelt beter dan vakantie, kan ik je zeggen.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.