Home / Nieuws / Inspecteurs Michelin delen hun beste gerechten van 2025

Inspecteurs Michelin delen hun beste gerechten van 2025

Michelin
Beeld ter illustratie. Photo by Ambitious Studio* | Rick Barrett on Unsplash

De inspecteurs van Michelin eten in veel restaurants. Af toe krijgen zij gerechten voorgeschoteld die in hun geheugen blijven gegrift, aldus de rode gids. Dit zijn de vijf mooiste herinneringen van de selectie 2025 in Nederland.

‘Een coup de coeur kun je vergelijken met liefde op het eerste gezicht’, aldus Michelin op de eigen website.

‘Onze inspecteurs krijgen af en toe gerechten voorgeschoteld die in hun geheugen blijven gegrift. Van bij de eerste hap gebeurt er iets bijzonders. We nemen u mee naar onze mooiste herinneringen van de selectie 2025 in Nederland.’

Novaela in Delft

Het eerste gerecht is die met langoustine, prei en meloen van Novaela in Delft, dat maandag 6 oktober werd bekroond met een ster. ‘Ik herinner me nog goed dat ik er een joekel van een langoustine kreeg geserveerd die de chef kort had gebakken en even liet rusten in verse kruiden’, aldus de betreffende inspecteur.

‘Op de perfect glazig gebakken langoustine kwam kaviaar en een salsa van meloen, komkommer en verse kruiden. En dan waren er nog die crème van prei, de romige en elegante langoustinesaus, druppels lavasolie en olie van koffie om deze veelzijdige bereiding af te maken. Dit gerecht toont aan chef Daniel Duijster Gomero met durf kookt en zijn eigen identiteit vindt.’

Create in Eijsden

Chef Guido Braeken, die Julemont in Wittem verliet voor Van Oys Maastricht Retreat en daar direct weer twee sterren kookte, liet Bretonse tarbot zeven dagen rijpen om die vervolgens te lakken met beurre noisette en te omwikkelen met spinazie, aldus de rode gids.

‘Twee dikke moten van de roulade werden me geserveerd en zetten de kwaliteit van de vis op sublieme wijze in de verf, met een stevige textuur en intense vissmaak dankzij de rijping.’

Met sauzen die zo lekker waren, dat de inspecteur in kwestie nog wat bij vroeg.

Cue in Amsterdam

George Kataras kookte bij Vanderveen in Amsterdam al eens een ster en is daar met Cue opnieuw in geslaagd. Maandag 6 oktober mocht hij het podium op als één van de nieuwe sterren.

Michelin plaatst zijn gerecht met wilde zeebaars van de barbecue, asperges en szechuan-peper in de lijst met beste gerechten van dit jaar. Die wilde zeebaars liet hij anderhalve week rijpen om vervolgens op de barbecue te grillen, zo schrijft Michelin.

‘Het resultaat was een strakke textuur, een glazige cuisson en een zeer fijne smaak. Een less is more-bereiding waar je stil van wordt!’

Spectrum in Amsterdam

Onder leiding van chef-kok Sidney Schutte is Spectrum in het Waldorf Astoria in Amsterdam al jaren in het bezit van twee Michelinsterren. Een van de inspecteurs van de gids noemt zijn sappig gegaarde moot rog die hij presenteerde op een lichtjes aardse crème van artisjok met zilte oester en stengelsla een van zijn mooiste herinneringen.

‘Een delicatesse! Het is Sidney Schutte ten voeten uit: gedurfd en weldoordacht, met een gemillimeterde precisie, waardoor elk element bijdraagt aan een diepe wervelwind van smaken.’

Fred in Rotterdam

Ook Fred Mustert staat met zijn Rotterdamse restaurant Fred al jaren in de Nederlandse lijst met eetgelegenheden met twee sterren. Een van de inspecteurs van de rode gids at er een lichte en zachte mousse van zwarte chocolade in de vorm van een roos, die werd getopt door een gladde en geweldig smeuïge quenelle van roomijs van chocolade die intensiteit en leuk koude effect gaf.

‘Twee elementen en de vakkundigheid van de chef kwamen hier samen in een rijk dessert om duimen en vingers bij af te likken. Wat een finale!’

Voor uitgebreidere informatie van de inspecteurs over de gerechten en hun bezoeken, lees je het artikel van Michelin.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Kaasfort AmsterdamChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green, Mr. Henry’s 0,00%, De WijnGoeroe en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.