Nieuws

Informele en interactieve eetmiddag bij De Lindehof in Nuenen

Wie eens een keer zeer informeel wil eten op niveau, kan op 22 november aanschuiven bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Daar houdt eigenaar Soenil Bahadoer een bijzondere lunch, genaamd ‘Master of Spices’.

Bijzonder aan deze lunch, buiten de topgerechten om, is de informele sfeer. Je mag de hele middag door het hele bedrijf lopen en de gerechten eten waar je maar wilt. De zeebaars nuttigen in de keuken? Dat kan.

De kans is dan groot dat je met een goed glas wijn in de hand de zeebaars eet naast de moeder van Soenil. Want die helpt op 22 november mee in de keuken. Net als de vrouw en dochter van de Brabantse sterrenkok.

Uitleg over smaken
Met de ongedwongen sfeer wil Soenil gasten vooral veel bijbrengen over smaken. Alle soorten smaken zoals zout, zoet, zuur, bitter en pikant. Zijn Frans-Hindoestaanse kookstijl verdient uitleg, zo redeneert Soenil. Hij zal uitleg geven over smaken en structuren en wie de vijzel zelf te hand wil nemen, mag meehelpen in de keuken.

Soenil heeft een gevarieerd tastingmenu samengesteld met een serie amuses, gevolgd door 8-gangen. Met onder andere schol, tonijn, hoender, kingkrab, zeebaars, lam en tropisch fruit

Het volledige menu ziet er als volgt uit:

Amuses

Shot van yoghurt, komkommer en munt

Broodsoldaatjes met tonijn en emulsie van kerrie

Bonbon van zoete aardappel, witte chocolade en espuma van chili

Strand:

Phulauri met crème van tandoori

Krokant buikspek met kroepoek van groene curry

Zwart kroketje van doperwten, emulsie van sinaasappel

Merengue van vadouvan met compote van bakbanaan en papaja

Karhi

Teloh: Cassave met bakkeljauw

Rendang met gefermenteerde witte kool

 

Schol – Medina – Citrus
Dubbele scholfilet met croute van medina, dooier avocado, guacamole en vinaigrette van citrus en sancho-bes

Hamachi – Tandoori – Tonijn
Kort gebakken en tartaar van hamachi en tonijn, crème van tandoori en gebrande knolselderij, espuma van tandoori en sinaasappel, zoetzure komkommer, pastille van appel

Hoender – Pomtayer – Picalilly
Hoender met pomtayer, tayerblad, tomaat en ijs van piccalilly

Saotosoep – Kingkrab – Aardappel
Saotosoep met gepocheerd kwartelei, krokante aardappel, gel van soja, pakketje van taugé en kingkrab

Zeebaars – Roti – Pompoen
Zeebaars met roti gevuld met aardappel, kousenband, gepofte appel, structuren van pompoen, schuim van kokos en verveine

Lam – Pesto – Paprika – Vadouvan
Lam met pesto, crème van gebrande paprika, gekonfijte paprika, barra, chutney van gebrande tomaat, saus van vadouvan

Yuzu – tropisch fruit – yoghurt – roze peper
Crème brûlée van yuzu, structuren van tropisch fruit en kokos, ijs van yoghurt en roze peper

Kwetsen – Citrus – Groene Appel
Kwetsentaartje met structuren van kwetsen en citrus, crumble van groene appel en ijs van Chartreuse en groene appel

Het volledig menu inclusief een glas champagne, bijpassende wijnen en koffie kan via 040-2837336 gereserveerd worden voor 150 euro per persoon. De lunch begint om 12.00 uur en de informele eetmiddag eindigt om omstreeks 16.30 uur.

 

Vorig artikel

Jaarlijkse koffielijst: het beste adres per provincie

Volgend artikel

Jumping Indoor Maastricht, en wat nog meer…

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.