Informele en interactieve eetmiddag bij De Lindehof in Nuenen
Wie eens een keer zeer informeel wil eten op niveau, kan op 22 november aanschuiven bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Daar houdt eigenaar Soenil Bahadoer een bijzondere lunch, genaamd ‘Master of Spices’.
Bijzonder aan deze lunch, buiten de topgerechten om, is de informele sfeer. Je mag de hele middag door het hele bedrijf lopen en de gerechten eten waar je maar wilt. De zeebaars nuttigen in de keuken? Dat kan.
De kans is dan groot dat je met een goed glas wijn in de hand de zeebaars eet naast de moeder van Soenil. Want die helpt op 22 november mee in de keuken. Net als de vrouw en dochter van de Brabantse sterrenkok.
Uitleg over smaken
Met de ongedwongen sfeer wil Soenil gasten vooral veel bijbrengen over smaken. Alle soorten smaken zoals zout, zoet, zuur, bitter en pikant. Zijn Frans-Hindoestaanse kookstijl verdient uitleg, zo redeneert Soenil. Hij zal uitleg geven over smaken en structuren en wie de vijzel zelf te hand wil nemen, mag meehelpen in de keuken.
Soenil heeft een gevarieerd tastingmenu samengesteld met een serie amuses, gevolgd door 8-gangen. Met onder andere schol, tonijn, hoender, kingkrab, zeebaars, lam en tropisch fruit
Het volledige menu ziet er als volgt uit:
Amuses
Shot van yoghurt, komkommer en munt
Broodsoldaatjes met tonijn en emulsie van kerrie
Bonbon van zoete aardappel, witte chocolade en espuma van chili
Strand:
Phulauri met crème van tandoori
Krokant buikspek met kroepoek van groene curry
Zwart kroketje van doperwten, emulsie van sinaasappel
Merengue van vadouvan met compote van bakbanaan en papaja
Karhi
Teloh: Cassave met bakkeljauw
Rendang met gefermenteerde witte kool
Schol – Medina – Citrus
Dubbele scholfilet met croute van medina, dooier avocado, guacamole en vinaigrette van citrus en sancho-bes
Hamachi – Tandoori – Tonijn
Kort gebakken en tartaar van hamachi en tonijn, crème van tandoori en gebrande knolselderij, espuma van tandoori en sinaasappel, zoetzure komkommer, pastille van appel
Hoender – Pomtayer – Picalilly
Hoender met pomtayer, tayerblad, tomaat en ijs van piccalilly
Saotosoep – Kingkrab – Aardappel
Saotosoep met gepocheerd kwartelei, krokante aardappel, gel van soja, pakketje van taugé en kingkrab
Zeebaars – Roti – Pompoen
Zeebaars met roti gevuld met aardappel, kousenband, gepofte appel, structuren van pompoen, schuim van kokos en verveine
Lam – Pesto – Paprika – Vadouvan
Lam met pesto, crème van gebrande paprika, gekonfijte paprika, barra, chutney van gebrande tomaat, saus van vadouvan
Yuzu – tropisch fruit – yoghurt – roze peper
Crème brûlée van yuzu, structuren van tropisch fruit en kokos, ijs van yoghurt en roze peper
Kwetsen – Citrus – Groene Appel
Kwetsentaartje met structuren van kwetsen en citrus, crumble van groene appel en ijs van Chartreuse en groene appel
Het volledig menu inclusief een glas champagne, bijpassende wijnen en koffie kan via 040-2837336 gereserveerd worden voor 150 euro per persoon. De lunch begint om 12.00 uur en de informele eetmiddag eindigt om omstreeks 16.30 uur.