Nieuws

Hotel Pulitzer Amsterdam heropent na volledige renovatie

De verbouwing, restauratie en restyling van het hotel duurde bijna anderhalf jaar, maar het was het wachten waard. Het nieuwe, klassieke Pulitzer Amsterdam is heropend. Met de heropening aan de Prinsengrachtzijde worden de nieuwe entree, excentrieke lobby, binnentuin, fitnessruimte en 145 kamers en suites onthuld.

De voltooiing van de volledige renovatie van Pulitzer Amsterdam, die bijna anderhalf haar in beslag nam, wordt groots gevierd.

Prinsengracht
Met heropening aan de Prinsengrachtzijde van het hotel worden de nieuwe entree, excentrieke lobby, binnentuinen, fitnessruimte en 145 kamers en suites onthuld.

In februari werd de renovatie van de panden aan de zijde van de Keizersgracht al voltooid. Deze maand is de volledige verbouwing afgerond.

Grachtengordel
Het hotel is gerealiseerd in 25 grachtenpanden uit de Gouden Eeuw. De entree is het eerste nieuwe gebouw met een Unesco Werelderfgoed-status in de Amsterdamse grachtengordel.

Kamers en suites
De 225 kamers en suites verenigen het rijke verleden en het hedendaagse van de hoofdstad. Een mix van eclectische details en designstukken, samen met het individuele karakter van elk grachtenpand, laten Pulitzer Amsterdam tot leven komen.

Restaurant Jansz
In Jansz, het restaurant van het hotel, worden moderne klassiekers geserveerd die de eenvoud van de kwaliteit van de producten en ingrediënten respecteren. De culinaire leiding is in handen van executive chef Cassidy Hallmann.

General manager
General manager Alexander van Gastel zegt ‘overweldigd te zijn door de positieve reacties die hij tot nu heeft mogen ontvangen’.

‘Onze opening markeert het volgende hoofdstuk en is een heel bijzonder moment in de geschiedenis van dit hotel.’

Negen Straatjes
Pulitzer Amsterdam is gelegen midden in de Negen Straatjes. Kamerprijs starten vanaf 250 euro.

Voor meer informatie, reserveringen en bezoek kun je terecht op de website van het hoofdstedelijke hotel.

Vorig artikel

Slapen in Bilderberg Garden Hotel en eten bij De Kersentuin

Volgend artikel

Andrès Delpeut nieuwe chef restaurant Bridges Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.