Nieuws

Hotel Okura Amsterdam lanceert wijnproeverij met Noël Vanwittenbergh

Hotel Okura Amsterdam introduceert Noëls Wijnverkenning, een bijzondere wijnproeverij onder leiding van Honorary Gastronomy Sommelier Noël Vanwittenbergh van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu.

Tijdens deze exclusieve sessies ontdekken wijnliefhebbers hoe één druivensoort zich door klimaat, bodem en cultuur ontwikkelt tot unieke wijnen in verschillende landen. Vanaf woensdag 19 maart vindt de proeverij elke drie weken plaats in de Lobby Bar van Hotel Okura Amsterdam. Gedurende een periode van drie maanden krijgen gasten de kans om zes zorgvuldig geselecteerde wijnen te proeven, aangevuld met verfijnde culinaire bites van Executive Chef Michel Westerman.

De eerste sessie staat in het teken van Chardonnay en Pinot Noir, waarbij Noël Vanwittenbergh de veelzijdigheid van deze druivensoorten laat zien. ‘Elke fles vertelt een verhaal over het land, de mensen en de tradities’, aldus Vanwittenbergh. ‘Door deze elementen te begrijpen, proef je het ware karakter van de wijn.’

Intieme setting en reserveren

De wijnproeverijen vinden plaats op 19 maart, 9 april, 30 april en 21 mei 2025 van 19.30 tot 21.30 uur. Per sessie is er plaats voor maximaal 12 gasten, wat zorgt voor een persoonlijke en interactieve ervaring. Deelname kost 120 euro per persoon.

Over Hotel Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam is een vijfsterrenhotel en onderdeel van de gerenommeerde Okura Group, die wereldwijd bekendstaat om luxe en gastvrijheid. Gelegen in Amsterdam biedt het hotel een verfijnde mix van Japanse elegantie en Nederlandse gastvrijheid. Het beschikt over vier restaurants met een Michelin-onderscheiding, waaronder Ciel Bleu (twee sterren) en Yamazato (één ster). Gasten kunnen hier niet alleen genieten van hoogstaande culinaire ervaringen, maar ook van moderne wellnessfaciliteiten en luxueuze kamers met een adembenemend uitzicht over de stad.

Lees ook:
Nieuwe eigenaar Aan de Zweth: ‘Maakt cirkel rond’
Foto’s: Bas Varga van start met Shun in Medemblik
Sander de Vette en Annegreet Erkelens nemen De Mandemaaker over

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant Norra opent in centrum van Bilthoven

Volgend artikel

Tom Lamers over eerste weken als mede-eigenaar van ‘t Raedthuys in Duiven

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.