Home / Nieuws / Hotel Haarhuis kiest in nieuwe restaurant voor Dutch Cuisine

Hotel Haarhuis kiest in nieuwe restaurant voor Dutch Cuisine

Hotel Haarhuis in Arnhem gaat op de Nederlandse toer, In het nieuwe restaurant Locals speelt Dutch Cuisine de hoofdrol en worden de groenten en kruiden verbouwd in een zogeheten vertical farm. Om de boodschap extra kracht bij te zetten, is chef Niven Kunz aangesteld als ambassadeur.

Oer-Hollandse kost, maar wel verrassend, verantwoord én culinair bereid, zo wordt de keuken van het nieuwe restaurant omschreven. Locals staat voor lokale producten én mensen.

Vertical farm
De groenten en kruiden worden verbouwd in een eigen vertical farm. Vertical farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen in een volledig gecontroleerde omgeving. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf.

Nederlandse producten
‘We willen ons onderscheiden van andere restaurants in de stad’, aldus directeur Wouter Dekker van hotel Haarhuis, die inzet op een Bib Gourmand. ‘Dus geen mediterrane of oosterse keuken, maar gerechten die zijn gebaseerd op bekende Nederlandse producten.’

Frank Bregman
In de keuken is de leiding in handen van Frank Bregman, die werkte voor Sergio Herman en in Renkum eigenaar was van Bib Gourmand-restaurant Oude Post. Zijn passie voor koken met groenten ontwikkelde hij dankzij de ambassadeur van restaurant Locals: Niven Kunz.

Groenten
‘Bij het bedenken van de gerechten zijn we eerst uitgegaan van de groenten van het seizoen. Daarbij hebben we gekeken naar welke vlees- of vissoort goed bij de groenten zou passen. Normaliter is het andersom. Wij geven groenten een hoofdrol en laten dit schitteren in onze gerechten.’

Lees ook:
Vlog: Een update over Dutch Cuisine
Boompjes Restaurant Overloon omarmt filosofie Dutch Cuisine
Eden Hotels kiest voor samenwerking met Dutch Cuisine

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.