Nieuws

Hotel De L’Europe viert jubileum met feestelijke activiteiten

Hotel De L’Europe Amsterdam bestaat 125 jaar. Wie jarig is trakteert en daarom viert het hotel zijn jubileum met onder andere feestelijke activiteiten voor de stad. Het is mogelijk om voor een speciaal tarief te overnachten in dit prachtige Amsterdamse hotel

De L’Europe gaat in het jubileumjaar samenwerkingen aan met culturele partners, waaronder Nationale Opera & Ballet. Ook biedt het hotel zijn gasten de mogelijkheid om voor een speciaal tarief te overnachten in de suites van de gerestylede vleugel van het hotel: ‘t Huys. Couturier Ronald van der Kemp van internationaal modelabel RVDK werkt vanuit zijn atelier in ‘t Huys aan een jurk ter ere van het jubileum. Eind maart 2022 wordt dit couturestuk geveild.

Op de plek in Amsterdam waar nu hotel De L’Europe staat, worden al sinds 1638 nationale en internationale gasten verwelkomd. Destijds was hier, op de oude stadsmuren van Amsterdam, de herberg ‘Het Rondeel’ gevestigd. De L’Europe opende onder zijn huidige naam in 1896 met een café, een terras aan de Amstel en 50 kamers met elektriciteit en centrale verwarming.

Het hotel heeft creativiteit altijd een warm hart toegedragen. Naast dat gasten in het hotel in stijl kunnen overnachten is het eigenzinnige De L’Europe meer dan een hotel alleen. ‘t Huys geeft creatieve ondernemers en kunstenaars de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten op een unieke locatie in de stad.

Cadeau aan de stad
Door de lange geschiedenis die het hotel deelt met de stad wil het met een feestelijke programmering – van 23 september 2021 tot en met 23 september 2022 – iets terugdoen voor de Amsterdamse bewoners en toeristen. Zo zal cultureel partner Nationale Opera & Ballet vanaf de balkons van het hotel op verschillende momenten de stad toezingen.

Voor een bijzonder tarief kan men overnachten in de ‘branded suites’ van ‘t Huys en wekelijks worden er rondleidingen door het hotel gegeven waarbij wordt verteld over de rijke historie van het hotel. Rondom de feestdagen in december organiseert het hotel een ‘125 uur De L’Europe’. Tijdens dit event zijn diverse limited edition aanbiedingen verkrijgbaar, waaronder kamerovernachtingen voor een speciale prijs, een uitgebreid diner in sterrenrestaurant Flore en bijzondere geschenken van Skins en MENDO.

Over De L’Europe Amsterdam
De L’Europe Amsterdam heeft 111 kamers en suites, een luxe spa en wellness. Ook zijn in het hotel diverse restaurants en bars gevestigd: restaurant Flore waar gevierd chef Bas van Kranen de scepter zwaait, brasserie Marie, trattoria Graziella en Freddy’s bar – de legendarische bar waar wijlen Freddy Heineken graag kwam.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant Aroma opent in voormalig onderkomen van De Leest

Volgend artikel

Restaurant Bord’Eau wordt Flore in hotel De L’Europe

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.