Nieuws

Hotel Barouche opent in Gouda: ‘Knipoog naar verleden’

In Gouda opent in april Hotel Barouche. Een boetiekhotel met dertien kamers én een wijnbar in het hart van de stad. Wij legden vijf vragen voor aan general manager Jeroen Otto. ‘Ons doel is dé plek te maken voor een ontspannen verblijf en een memorabele wijnbeleving.’

Een nieuw hotel in Gouda! Wat kun je vertellen over het hotel en de faciliteiten?
‘Barouche is een nieuw boetiekhotel in het hart van Gouda, met een unieke combinatie van luxe, comfort en een warme, gastvrije sfeer. Het hotel beschikt over dertien stijlvol ingerichte kamers, waarbij design en historische charme samenkomen.’

‘Onze focus ligt op zowel zakelijke als particuliere gasten, die we een hoogwaardige en persoonlijke ervaring bieden. Naast de hotelkamers heeft Barouche een sfeervolle wijnbar met circa vijftig zitplaatsen.’

‘Overdag serveren we koffie-to-go, gebak en stroopwafels, maar we zorgen ook voor een kleine lunchkaart. ’s Middags en in de avond genieten onze gasten van een zorgvuldig geselecteerd aanbod aan wijnen, gecombineerd met bijpassende gerechten.’

‘Speciale thema-avonden zoals Sparkling Saturdays en Throwback Thursday zorgen voor extra beleving en gezelligheid. We werken bovendien aan samenwerkingen met verschillende lokale partners om aantrekkelijke arrangementen aan te bieden. Ons doel is om Hotel Barouche dé plek te maken voor een ontspannen verblijf en een memorabele wijnbeleving in Gouda.’

Het hotel wordt gerealiseerd in een historisch pand, wat weet je over de geschiedenis van deze locatie en wat maakt het (zo) bijzonder?
‘Hotel Barouche is gevestigd in een prachtig historisch pand in het hart van Gouda, een stad die bekend staat om haar rijke historie en sfeervolle karakter. Het gebouw ademt geschiedenis en heeft in de loop der jaren verschillende functies gehad, wat bijdraagt aan de unieke charme en uitstraling.’

‘Het is een monumentaal pand en gebouwd in 1889. Destijds deed het dienst als een koetshuis, men stalde dus paard en wagen in het pand en ging op de Markt in Gouda producten verhandelen.’

‘Wat het pand zo bijzonder maakt, is de combinatie van authentieke elementen en modern comfort. Denk aan de originele houten balken en karakteristieke geveldetails die herinneren aan het verleden.’

‘Bij de realisatie van Hotel Barouche is veel aandacht besteed aan het behouden van deze historische kenmerken, terwijl we tegelijkertijd een eigentijdse, luxe sfeer hebben gecreëerd.’

‘De naam Barouche verwijst naar een elegante koets uit vroegere tijden, een knipoog naar de geschiedenis en het gevoel van stijlvol reizen. Dit sluit perfect aan bij de beleving die we onze gasten willen bieden: een tijdloze plek om te ontspannen en te genieten, met een verhaal dat teruggaat in de tijd maar tegelijkertijd helemaal van nu is.’

Wat kan en ga ik als gast (straks) ervaren en beleven als ik bij jullie een kamer reserveer?
‘Hotel Barouche heeft straks dertien kamers, waarbij onze cosy de standaard tweepersoonskamer is. Uiteindelijk zijn er in totaal vier kamertypes, van cosy tot aan ruime familiekamers voor maximaal vijf personen.’

‘Uiteraard heeft elke kamer eigen sanitair, een zeer comfortabel bed en een flatscreen-tv, en genieten de gasten van producten van Rituals in de badkamer. Onze twee luxe kamers zijn voorzien van een jetstream bad, dus even ontspannen na een dagje wandelen in Gouda is dan extra lekker!’

‘Onze gasten kunnen vooraf een gevulde minibar bestellen of als er iets te vieren valt een fles cava of champagne op de kamer. Desgewenst kunnen ze de dag beginnen met een heerlijk ontbijtbuffet, zodat ze direct kunnen starten met het verkennen van al het moois dat Gouda te bieden heeft.’

‘Tenslotte kunnen onze gasten natuurlijk genieten van een zeer uitgebreide wijnkaart, waarop voor iedereen wel iets te vinden is waarvan hij of zij houdt.’

Gouda is een prachtige stad, wat mag ik niet missen als ik bij jullie verblijf?
‘Gouda is een stad met een rijke historie, sfeervolle straatjes en talloze bezienswaardigheden. Als je bij Hotel Barouche verblijft, mag je deze highlights zeker niet missen.’

‘De Markt en het Stadhuis – Het iconische 15e-eeuwse stadhuis op de Markt is een van de mooiste historische gebouwen van Nederland. In de zomer kun je hier, op donderdag, de traditionele kaasmarkt meemaken.’

‘De Goudse Kaaswaag – Dé plek om meer te leren over de beroemde Goudse kaas. Je kunt hier proeven en ontdekken hoe Gouda wereldwijd bekend werd als kaasstad.’

‘Sint-Janskerk – Deze indrukwekkende kerk staat bekend om haar prachtige gebrandschilderde ramen, de Goudse Glazen. Een absolute must see voor liefhebbers van geschiedenis en kunst.’

‘De grachten en hofjes – Maak een ontspannen wandeling langs de sfeervolle grachten en ontdek de verborgen hofjes, zoals het mooie Hofje van Jongkind. Tip; koop het boekje: ‘25 steegjes wandeling Gouda’. Hierin vind je de mooiste verborgen plekjes van de stad.’

‘Winkelstraatjes en ambachten – In de gezellige binnenstad vind je unieke boetiekjes en ambachtelijke winkeltjes. Bezoek bijvoorbeeld een kaasmakerij of een stroopwafelbakkerij voor een typisch Goudse lekkernij.’

Hoe ziet de planning eruit? Wanneer gaat het hotel open?
‘We openen eind april onze deuren, dan zijn zowel onze hotel- als (wijn)bargasten van harte welkom om te komen genieten van al het moois dat Barouche te bieden heeft.’

Lees ook:
Oud-hoofdkantoor KLM in Den Haag wordt hotel De Plesman
Wellness en exclusieve suite voor Kasteel Engelenburg in Brummen
Nieuw hotel brengt stukje Maastricht naar Den Haag

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Foto’s: Bas Varga van start met Shun in Medemblik

Volgend artikel

Waar is de oer-Hollandse Haagse bluf gebleven?

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.