Home / Blog / Hokkaido Wagyu, Japans kwaliteitsvlees van de bovenste plank

Hokkaido Wagyu, Japans kwaliteitsvlees van de bovenste plank

Japan is de bakermat van Wagyu. Van het meest noordelijke eiland, Hokkaido, komt de Hokkaido Wagyu vandaan, kwaliteitsvlees uit de A5-categorie met een goede marmering van vet, een goede kleur en helderheid, en fraaie textuur en glans.

Hokkaido telt ruim 5,5 miljoen inwoners en is qua grootte te vergelijken met Oostenrijk. De hoofdstad is het twee miljoen inwoners tellende Sapporo, bekend van onder meer de Olympische Winterspelen in 1972, én van Wagyu-vlees dus.

Het klimaat op Hokkaido is comfortabel. De zomers zijn koel en er is veel gras en bos. Houtsnippers worden gebruikt als bed voor de koeien. De frisse lucht, het water het hoogwaardige voer en liefdevolle zorg, zorgen voor de opvallend goede kwaliteit van het rundvlees. Het ontbreekt de beestjes aan niets.

Categorie A5
‘Wagyu staat bekend om de zeer fijne marmering. Dit geeft het vlees een ultiem goede smaak en maakt het bovendien extreem mals. We willen het meest bijzondere vlees ter wereld nog dichter bij de mensen brengen’, vertelt Mikel Pouw, directeur van Nice to Meat en leverancier van Hokkaido Wagyu in Nederland.

Hokkaido Wagyu behoort tot de A5-categorie. Dit is de hoogst haalbare vleesscore. Bij de categorisering wordt gelet op de marmering van het vet, de kleur en helderheid, de textuur en glans. De spieren van Hokkaido Wagyu zijn groter dan een stuk kwaliteitsvlees uit bijvoorbeeld het zuiden van Japan. De dooradering van Hokkaido Wagyu is minder dik, wat een goed teken is.

Het vlees heeft een umami-achtige smaak en bevat veel vitamines, mineralen, ijzer en andere voedingsstoffen. Het draagt bij aan de opbouw van een gezond lichaam. Wel zo prettig in een tijd waarin we steeds nadrukkelijker moeten kijken naar wat we in onze mond stoppen, en een tijd waarin kwaliteit voorrang krijgt ten opzichte van kwantiteit.

#hokkaidowagyustories
Wie dit vlees van de hoogste kwaliteit van het hoogst gelegen Japanse eiland wil proeven, kan terecht bij de webshop van Nice to Meat, óf bij een aantal topchefs in Nederland. Zo hebben Erik van Loo (Parkheuvel), Schilo van Coevorden (Taiko Amsterdam), Akira Oshima (Oshima Restaurant) en Mark Vaessen (OKU Ibiza) zich verbonden aan dit kwaliteitsvlees en presenteren de komende tijd hun favoriete Wagyu-recept, inclusief bereidingsgeheimen.

Nico to Meat vraagt de thuiskoks van Nederland om een eigen recept met Wagyu te delen via sociale media. Daarbij kun je gebruik maken van de hashtag #hokkaidowagyustories. Zo kan iedereen worden geïnspireerd.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Nice to Meat, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of het bestellen van Duke of Berkshire-varkensvlees, kun je terecht op de website Nicetomeatyou.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.