Nieuws

Historisch moment voor bekend familiehotel

Hotel & Restaurant Wesseling in Dwingeloo is al sinds 1662 in familiebezit. Op 4 april krijgt dat verhaal een nieuw hoofdstuk.

Hotel & Restaurant Wesseling schrijft op 4 april 2025 geschiedenis. Fleur Zandhuis-Bergmans en Koen Zandhuis nemen de leiding over van Fleur’s ouders. Daarmee blijft het bedrijf, volgens eigen zeggen het oudste familiehotel van Nederland, binnen de familie. En dat is allesbehalve vanzelfsprekend.

Het echtpaar kiest bewust voor de voortzetting van het familiebedrijf, dat al sinds 1662 bestaat. Fleur en Koen studeerden beiden International Hospitality Management en lieten zich professioneel begeleiden tijdens het overdrachtsproces, met oog voor zowel het familiebelang als de toekomstbestendigheid van het bedrijf.

Hotel & Restaurant Wesseling

De kracht van Wesseling zit niet alleen in haar geschiedenis, maar ook in het team. Het personeelsverloop is laag en vrijwel alle medewerkers zijn gediplomeerde horecaprofessionals. ‘Onze mensen zijn het kloppend hart van het bedrijf’, zegt Fleur.

Mark en Annemarie Bergmans-Wesseling moderniseerden het hotel en restaurant, investeerden continu in kwaliteit en kozen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Die koers wordt nu voortgezet, met behoud van traditie én ruimte voor nieuwe ideeën.

Hotel & Restaurant Wesseling ligt centraal aan de Brink in het karakteristieke dorp Dwingeloo, midden in het Nationaal Park Dwingelderveld. Het viersterrenhotel beschikt over 33 comfortabele hotelkamers, een sfeervol restaurant, diverse vergaderzalen en Grand Café de Brink. De ligging maakt het hotel populair bij zowel toeristen als zakelijke gasten die op zoek zijn naar rust, natuur en kwaliteit.

Lees ook:
Nieuw Hotel De Zeevaartschool denkt aan bijzondere gasten
Oud-hoofdkantoor KLM in Den Haag wordt hotel De Plesman
Wellness en exclusieve suite voor Kasteel Engelenburg in Brummen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Versterk je team met een Arabische kookworkshop

Volgend artikel

Het Badpaviljoen blaakt weer van ambitie en energie

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.