Nieuws

Het Roode Koper sluit zich aan bij Alliance Gastronomique

Landgoed, hotel en restaurant Het Roode Koper in Leuvenum heeft zich aangesloten bij Alliance Gastronomique. De eetgelegenheid onder leiding van chef-kok Dennis van den Beld is door Michelin bekroond met een ster en is het 39e lid van de restaurantvereniging, zes daarvan zijn gehuisvest in België.

Het Roode Koper in Leuvenum bestaat uit een landgoedhotel en een restaurant, dat in het bezit is van een Michelinster

Dennis van den Beld
Chef-kok Dennis van den Beld hanteert een klassieke kookstijl, gebaseerd op de Franse keuken en met eigen persoonlijke accenten.

Landgoedhotel
Het hotel heeft een prachtige Engelse tuin, sfeervolle lounges met haard en 32 hotelkamers. Op deze bijzondere plek midden op de Veluwe kun je ontspannen en (culinair) genieten.

Alliance-voorzitter Marc van Gulick is blij met de aanwinst: ‘Het is een prachtig mooi kwaliteitsbedrijf, dat al jaren een plek heeft in de culinaire top onder leiding van de familie Sörensen.’

Restaurantvereniging
Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband van Europa. De restaurantvereniging vierde vorig jaar het 50-jarig bestaan en telt nu 39 aangesloten leden, waarvan er zes actief zijn in België.

50 jaar Alliance Gastronomique

Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband van Europa. In 2017 werd het 50-jarig bestaan gevierd, met onder andere een officiële bijeenkomst bij De Bokkedoorns in Overveen.

Vorig artikel

Kerst en kaas: smakelijker kunnen wij het niet maken

Volgend artikel

Win een exemplaar van het boek Wijn & Spijs uit NL

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.