Nieuws

Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol is open

Hilton Hotels & Resorts opent vandaag het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol en presenteert daarmee een eigentijdse visie op het luchthavenhotel van nu. Het nieuwe, 433 kamers tellende, state-of-the-art hotel vervangt het oorspronkelijke Hilton Schiphol dat van 1973 dateert.

Het gerenommeerde Nederlandse architectenbureau Mecanoo creëerde in samenwerking met de Britse interieurontwerpers The Gallery HBA het iconische kubusvormige gebouw met ruitvormige ramen en indrukwekkend 42-meter hoog atrium met glazen dak.

Nederlandse designinvloeden zijn herkenbaar aanwezig in de openbare ruimtes en in de hotelkamers. De Spaanse kunstenaar Israel Páez maakte een opvallende serie kunstwerken voor het hotel, zoals de verhalende tegelwanden in de open keukens van het restaurant en panelen boven het hoofdeinde van de bedden, geïnspireerd op het Nederlandse landschap. Zo biedt elke hotelkamer iets authentieks en couleur locale.

Visionaire ontwerp
Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide is trots op het nieuwe gebouw. ‘Het is een geweldig dynamische en inspirerende omgeving; het hotel ademt beweging en beleving en omarmt de geest van het vrije denken. Dat free thinking in action zullen onze gasten en bezoekers ervaren dankzij het visionaire ontwerp en interieur, de wereld aan smaken op het gebied van eten en drinken, de service en voorzieningen en het gedreven medewerkersteam dat is geprikkeld om verwachtingen te overtreffen’, Aldus Arandelovic.

Openbare ruimtes
In de open ruimte van het atrium is Hiltons unieke nieuwe lobbyconcept van multifunctionele ‘eilanden’ zichtbaar, met onder meer receptiegedeelte, lounge en bar.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt over het grootste Conference Centre op de  luchthaven. Met 23 in omvang variërende en flexibel in te delen vergaderruimten, een balzaal met een capaciteit van 640 personen en state-of-the-art audiovisuele voorzieningen is het de perfecte locatie voor evenementen en bijeenkomsten van elke gewenste omvang.

Hotelkamers
Het hotel telt 433 kamers, inclusief 12 suites met een aparte woonkamer, grote badkamer en uitgebreide werkruimte en 96 Executive kamers, die gasten toegang geven tot de Executive Lounge.

Eten en drinken
Het Nederlands erfgoed vormde ook de inspiratie voor het aanbod aan dranken en gerechten. In Axis Lobby & Cocktail bar, een van de eilanden in het atrium, kunnen gasten – al sterren tellend door het glazen dak – kiezen uit een groot aanbod van gins en jenevers.

Bowery Restaurant heeft drie open keukens en biedt authentieke grill gerechten en Aziatische specialiteiten, bereid van pure ingrediënten en verse producten van lokale telers en leveranciers.

De Vine Room biedt de mogelijkheid voor exclusieve wijnproeverijen en private dining tot ca. 20 personen en kan gebruikt worden voor boardmeetings en voor speciale gelegenheden.

eforea spa en Fitness centre
Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt als eerste in de Benelux over een eforea spa, Hilton’s wereldwijde spa-concept, en over een 24-uur Fitness Centre dat alle gasten de mogelijkheid biedt voor een optimaal fit verblijf.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol ligt aan Schiphol Boulevard 701, 1118 BN Schiphol, direct naast het oorspronkelijke Hilton Schiphol, dat vorige maand de deuren sloot en zal worden ontmanteld. Het hotel is eenvoudig bereikbaar vanaf de luchthaven via een overdekte traverse en met de auto vanaf de A4. Het hotel beschikt over een eigen parkeergarage voor 138 auto’s.

Vorig artikel

INK Hotel Amsterdam eert historie met maandelijkse boekenclub

Volgend artikel

De Librije en De Leest hoog in ranglijst La Liste

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.