Nieuws

Het Badpaviljoen blaakt weer van ambitie en energie

Ferdie Dolk is terug achter de kachel. De Zeeuwse topkok blaast samen met zijn vrouw Mirjam Joziasse Het Badpaviljoen in Domburg nieuw leven in. ‘Er waait weer een frisse, Zeeuwse wind door Het Badpaviljoen’.

Het Badpaviljoen is een iconisch gebouw, fier gelegen op een Domburgse duin met zicht op zee. Jarenlang kookte Ferdie hier op hoog niveau, totdat hij en Mirjam het 3 jaar geleden stopten en het restaurant verhuurden. Ze waren toe aan een ander leven. Maar de nieuwe huurder kon het niet bolwerken en het restaurant kwam leeg te staan. Omdat Ferdie en Mirjam eigenaar van het pand zijn, lossen ze nu de leegstand eigenhandig op. Tijd voor een belletje naar Domburg.

Wat horen we nu, Ferdie heeft de koksbuis weer aangetrokken?
‘In 15 jaar tijd hebben we hier in Domburg een mooie zaak opgebouwd. Maar in coronatijd merkten Mirjam en ik dat er ook een ander leven is dan alleen maar in de horeca werken en konden we het restaurant 3 jaar geleden verhuren. Alleen kon de huurder het niet bolwerken en ging failliet. Omdat we pandeigenaar zijn, zochten we voor nieuwe kandidaten. We hebben wel met een aantal kandidaten gesproken, maar we hadden niet het goede gevoel.’

En dan moet je het zelf maar doen?
‘Ja. Het kriebelde weer. Zo’n mooi gebouw kun je niet leeg laten staan, dus heb ik de koksbuis weer aangetrokken. Op 1 maart zijn we gestart met nieuw meubilair, nieuwe lounge, nieuw terras, nieuwe energie! Er waait weer een frisse, Zeeuwse wind door de zaak. We hebben er ontzettend veel zin in om op deze waanzinnige plek weer mooie dingen te doen.’

Merk je verschil in gastvrijheid en gastronomie in vergelijking met toen jullie vertrokken?
‘Nee, dat niet. Wel is alles duurder geworden. De eerste reacties zijn goed. We hadden best een goede naam, maar je weet nooit of gasten ons nog kunnen herinneren. Maar dat hebben we geweten hoor. Veel gasten van onze vorige periode proberen Het Badpaviljoen te bezoeken. Het reserveringsboek is een gekkenhuis. Dat geeft veel energie.’

Wat kunnen gasten op culinair gebied verwachten in Het Badpaviljoen?
‘Kwaliteit! We gaan weer terug naar de waanzinnig goede kwaliteit die de Zeeuwse producten hebben en ik kook met de seizoenen mee. Ik heb weer veel leveranciers van vroeger benaderd. Mijn oude visboer W&A Fish uit Yerseke levert hier weer verse producten om leuke menu’s mee te maken. Maar we serveren ook bites op het terras. We willen een brede doelgroep aanspreken, van champagne tot bitterballen. Het Badpaviljoen moet weer een vertrouwde plek worden waar gasten in een warm bad komen. Het pand is van 1880, maar binnen is het alles behalve oubollig.’

De onvermijdelijke vraag: wat zijn de ambities van Het Badpaviljoen?
‘We willen knallen, er een gave tent van maken en veel energie uitstralen. Vroeger heb ik wel eens een Michelinster gehad, maar dat is geen doel op zich. Natuurlijk is het mooi om goed in gidsen te staan, maar het gaat om de gasten. Dit is een enorm grote zaak met 120 couverts binnen en zo’n 200 terrasstoelen buiten. Dat maakt het best complex. Dus geen takjes op het bord, maar 3 tot 4 kwaliteitsproducten en handelingen. En mijn padelambities? Ik blijf padeltrainer in Oostkappele, maar ga dit wel anders organiseren.’

Lees ook:
De favoriete delicatessenshops in Zeeland van Mart Scherp
Eeuwenoude traditie terug in Zeeland
Zo ziet Boutique Hotel Maldegem in Vlissingen eruit

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Historisch moment voor bekend familiehotel

Volgend artikel

Nobu opent restaurant in Amsterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.