Nieuws

Herman den Blijker adviseert vernieuwd Thermen Barendrecht

Herman den Blijker begeleidt een nieuw restaurant in Thermen Barendrecht. Het wellnessresort krijgt onder andere een oester- en sushibar en een champagne- en cocktaillounge.

Thermen Barendrecht wordt volgens eigen zeggen het meest exclusieve wellnessresort van Nederland met een luxe restaurant onder begeleiding van topchef Herman den Blijker. De kwaliteitsimpuls komt tot stand door een injectie van International Wellness Resorts (IWR), het moederbedrijf van onder andere Veluwse Bron en Elysium.

IWR mikt met het nieuwe resort op een nieuwe doelgroep in het hoogste marktsegment. Thermen Barendrecht zal maximaal 150 gasten per dag toelaten. Zo wordt de rustige sfeer gegarandeerd. Een los toegangsbewijs kopen kan niet. Het resort biedt alleen arrangementen aan. Gasten worden door een bell boy van de parkeerplaats naar de ingang gebracht. Daar hoeven ze niet in de rij te staan, maar krijgen ze een drankje en worden ze in de lounge persoonlijk ingecheckt door gastvrouwen, terwijl ze het dagprogramma doornemen. 

Herman den Blijker
Binnen kunnen gasten uit allerlei luxe sauna’s, baden, massages en behandelingen kiezen, zoals een gezichtsbehandeling met kaviaar. De compleet gerenoveerde sauna’s en andere wellnessfaciliteiten hebben diverse kunstthema’s met werken van Hollandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Zo heeft de rustruimte een sterrenhemel met De Nachtwacht. 

Het culinaire deel is een belangrijk aspect van de VIP-dag. De beroemde chef-kok Herman den Blijker heeft het concept bedacht, de menukaart bepaald, het personeel getraind en begeleidt het culinaire deel van het resort. Zo zijn er een oester- en sushibar en een champagne- en cocktaillounge. De gerechten worden aan tafel geserveerd of live bereid, bijvoorbeeld door de Japanse Teppanyaki-chef. Een sommelier adviseert over de bijpassende wijnen. 

Thermen Barendrecht
Saunabezoek is in Nederland de afgelopen 20 jaar steeds populairder geworden. IWR werd in maart 2011 opgericht en maakte met toonaangevende wellnessresorts als Veluwse Bron, Zwaluwhoeve, Elysium, Spa Puur of het Duitse Bali Therme van een dagje sauna een luxe dagje vakantie.

De opening van het exclusieve Thermen Barendrecht past in de groeistrategie van het bedrijf, waarbij het nieuwe resorts bouwt en bestaande overneemt. Het wordt het eerste ‘BeWellness exclusive resort’ binnen de groep. Thermen Barendrecht ging in april 2020 failliet, nadat het vanwege de eerste coronalockdown de deuren moest sluiten.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

ConsuLabel speciaal ontwikkeld voor thuis- en hobbykoks

Volgend artikel

Video: Meer streekproducten in supermarkt

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.