Herman Cooijmans alleen verder met Eden in Valkenswaard
Robin Groos is niet langer eigenaar van het met een Michelinster bekroonde restaurant Eden in Valkenswaard. De sommelier en gastheer kiest voor een andere toekomst en heeft zijn aandelen overgedragen aan chef Herman Cooijmans, die alleen verdergaat.
‘We gaan gelukkig als vrienden uit elkaar, maar ik heb de afgelopen jaren ontdekt dat mijn ambities elders liggen’, aldus Robin, die aangeeft onvoldoende te kunnen genieten van alle successen.
Michelinster
Minder dan een jaar na de start in januari 2019 beoordeelde Michelin het restaurant met een ster, in de Lekker Top 100 staat Eden op positie 67 en het heeft 15 punten Gault&Millau.
‘Ik merkte dat het runnen van een zo’n grote onderneming niet past bij de ambities die ik heb, ook in mijn privéleven.’
Robin Groos
Sinds 1 maart is Herman alleen eigenaar van het restaurant. ‘Robin en ik hebben in korte tijd iets moois neergezet in Valkenswaard. We hadden samen een droom en zijn daarmee aan de slag gegaan.’
Dat Robin heeft ontdekt dat hij andere ambities heeft én dat hij dat bespreekbaar heeft gemaakt, noemt Herman jammer maar ook dapper. ‘We gaan als vrienden uit elkaar en voorlopig komen gasten Robin nog tegen in het restaurant.’
Hoe zijn toekomst eruit gaat zien, weet Robin nog niet. ‘Voorlopig blijf ik aan het werk voor Eden. Ik heb ambities in de keuken en krijg van Herman de gelegenheid me op dat vlak te ontwikkelen. Bij hem en bij anderen.’
Lees ook:
Eigen bier, frisdrank en ijs bij Eden in Valkenswaard
Geen verboden vruchten in het aards paradijs van Restaurant Eden
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Arditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.