Vacatures

Hemingway in Bergen op Zoom zoekt enthousiaste souschef

Vacature – In het hart van Bergen op Zoom én in het oudste hotel van Nederland huisvest restaurant Hemingway. De naam is afgeleid van Ernest Hemingway, levensgenieter en liefhebber van goede spijzen en wijn. In de keuken, die onder leiding staat van Sander Doggen, is plaats voor een enthousiaste souschef.

Bedrijfsinformatie
Ons restaurant ligt midden in het centrum van Bergen op Zoom en draagt de naam Hemingway, gezien Ernest Hemingway bekend stond als een levensgenieter die goede spijzen en wijnen kon waarderen.

Wij werken het liefst met lokale producten. De rest vullen we aan met eerlijke en verantwoorde producten. Verse grondstoffen worden dagelijks bij ons geleverd en wij willen je het beste bieden van de Brabantse Wal.

Onze chef Sander Doggen creëert spannende combinaties en vernieuwt Franse klassiekers op een niet voor de hand liggende manier.

Functieomschrijving
De sous-chefkok komt voor in het luxe segment dat zich onderscheidt op basis van exclusiviteit en culinair hoogwaardige gerechten/menu’s die worden bereid met verse ingrediënten van hoge kwaliteit.

De sous-chefkok heeft de leiding op de werkvloer in zijn partie en bij afwezigheid van de chef-kok voor de gehele keuken.

Hij/zij stuurt de medewerkers vaktechnisch aan en draagt zorg voor de (voor)bereiding en presentatie van gerechten en gerechtgedeelten volgens planning, vaste instructies en werkmethoden die mede door hem/haar zijn vastgesteld.

Hij/zij is sparringpartner van de chef-kok/eigenaar bij het, op basis van ontwikkelingen in de markt, aanpassen van de kaart/recepten en calculeren van prijzen van nieuwe/aangepaste gerechten.

Daarnaast draagt hij/zij zorg voor de dagelijkse bestellingen bij diverse leveranciers.

  • Mbo 3-koksopleiding is een vereiste, niveau 4 werk- en denkniveau een pre;
  • Aantoonbare kennis van alle kooktechnieken;
  • Kennis van producten/ingrediënten en (de samenstelling van) de menukaart.
  • Hands on mentaliteit;
  • Stressbestendig en collegiaal;
  • Circa 2-5 jaar ervaring als sous-chefkok;
  • Creativiteit en passie;
  • Georganiseerd, gedreven en gemotiveerd;
  • Bij voorkeur in het bezit van het SVH Leermeester-diploma.

Wij bieden jou
Je werkt in wisseldiensten, ook tijdens feestdagen en in de weekenden. Zoals bekend kent de uitdagende horecatijden! Het is een interessante werkomgeving met leuke collega’s in het oudste bedrijf van Nederland met een uitstekende keuken.

Wij bieden flexibele arbeidstijden, goed salaris, kansen om door te groeien en de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen.

Ben jij gemotiveerd, leergierig, een vakgek en een leuke collega? Dan nodigen wij jou van harte uit te solliciteren. Stuur je sollicitatie met CV naar:
Grand Hotel De Draak
T.a.v. Dhr. S. Doggen
Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Of per e-mail naar: info@hoteldedraak.com

Vorig artikel

Foto’s inauguratie Menno Kok: SVH Meesterkok bij De Bokkedoorns

Volgend artikel

Diana Bogers en Bert Stomphorst over The Hunting Lodge

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.