Nieuws

Helft line-up topchefs Chefs Revolution De Librije bekend

De eerste vier namen van topchefs die een kookdemonstratie komen geven tijdens Chefs (R)Evolution, 18 en 19 september in en om De Librije, zijn bekend. Eneko Atxa*** (Azurmendi, Spanje), Magnus Ek** (Oaxen Krog, Zweden), Tanja Grandits** (Stucki, Zwitserland) en Virgilio Martinez* (Central, Peru) komen naar Zwolle.

Chefs (R)Evolution is een initiatief van Thérèse en Jonnie Boer van De Librije in Zwolle, in samenwerking met Port Culinaire en Thomas en Carola Ruhl. Jij kunt erbij zijn!

Gastronomisch genieten
Met het evenement willen zij gastronomisch genieten toegankelijk maken voor een breed publiek. Alle activiteiten vinden plaats in en om hun bedrijf en Theater De Spiegel.

Kookdemonstraties
Tijdens interactieve kookdemonstraties presenteert een selectie van de beste chefs ter wereld haar kunsten.

Vier van de acht namen zijn inmiddels bekend. Nieuwste aanwinst is Eneko Atxa van Azurmendi in het Spaanse Larrabetzu.

World’s 50 Best
Eneko Atxa is in het bezit van drie Michelinsterren en staat met zijn restaurant op plaats 19 in de lijst World’s 50 Best Restaurants van Restaurant Magazine.

Eerder al waren drie andere namen gepresenteerd. Uit Noord-Europa komt tweesterrenchef Magnus Ek van Oaxen Krog in het Zweedse Stockholm.

Michelin
Peru, een keuken in opkomst, wordt vertegenwoordigd door Virgilio Martinez van Central Restaurant in Lima. Deze chef-kok heeft één Michelinster en staat in de lijst met de 50 beste restaurants wereldwijd op plek 4.

De vrouwelijk inbreng komt van Tanja Grandits van Stucki in Basel, Zwitserland. Zij is door Michelin bekroond met twee sterren en heeft 18 punten Gault&Millau.

Boerenmarkt
Chefs (R)Evolution vindt plaats op zondag 18 en maandag 19 september. Op het programma staan verder onder andere ook een Boerenmarkt XL, een Wijn- & Spijspaleis en kookwedstrijd Hill Billy.

Kaarten kosten 49,95 euro per persoon per dag en 79,95 per persoon per twee dagen. Deze zijn te bestellen via deze link. In 2016 vindt het voor de derde keer plaats.

Foto: Thomas Ruhl, www.port-culinair.de

Vorig artikel

Waves at the Kurhaus viert 1-jarig bestaan met Oosterschelde Kreeftweek

Volgend artikel

Krasnapolsky en Jacob Jan Boerma openen The White Room Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.